«Η Βόρεια Κορέα έχει συλλάβει ένα ρωσικό αλιευτικό & κρατά το πλήρωμά»

Ένα ρωσικό αλιευτικό σκάφος με 17 μέλη πλήρωμα, το οποίο κατηγορεί ότι παραβίασε τα χωρικά ύδατα της χώρας, κρατά εδώ και μία εβδομάδα η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από τη ρωσική πρεσβεία στην Πιονγκγιάνγκ.

«Οι Βορειοκορεάτες συνοριοφύλακες συνέλαβαν» το ρωσικό αλιευτικό στις 17 Ιουλίου «για παραβίαση των κανόνων εισόδου και παραμονής στο έδαφος της Βόρειας Κορέας», επισημαίνεται σχετικά, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πρεσβεία ταυτοποίησε το Xiangheilin-8, το οποίο ανήκει στην Northeast Fishery Company με έδρα το Νεβέλσκ της Ρωσίας. Το πλοίο, με 17 μέλη πλήρωμα εκ των οποίων 15 Ρώσοι και δύο Νοτιοκορεάτες, βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι Ουοσάν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο καπετάνιος του, ο βοηθός του και οι δύο Νοτιοκορεάτες ναύτες, διαμένουν σε ξενοδοχείο της πόλης αυτής που βρίσκεται στη θάλασσα της Ιαπωνίας, ενώ οι υπόλοιποι ναύτες παραμένουν πάνω στο πλοίο, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Τη Δευτέρα (22/07) Ρώσοι διπλωμάτες στη Βόρεια Κορέα συναντήθηκαν με μέλη του πληρώματος, τα οποία είναι «όλα καλά στην υγεία τους», όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

«Η πρεσβεία της Ρωσίας παραμένει σε συνεχή επαφή με τις βορειοκορεατικές Αρχές και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευθέτηση αυτής της κατάστασης το συντομότερο δυνατό», σημειώνεται σχετικά.

Εργατική Αντεπίθεση: Κάλεσμα για μετατροπή συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου

Το συγκινητικό «αντίο» της κόρης του Σταύρου Τσιώλη στον πατέρα της