Menu

Η συγκλονιστική ιστορία της υπέρβαρης μαϊμούς που έγινε viral και τραγικά πέθανε από το φαγητό

Ένας νοσηρά παχύσαρκος πίθηκος με το όνομα Γκοτζίλα πέθανε αφού έτρωγε μέχρι θανάτου, παρά το γεγονός ότι είχε χάσει βάρος σε μια ειδική εγκατάσταση δίαιτας.

Ο διάσημος μακάκος ανέπτυξε μια ακόρεστη όρεξη, όταν επισκέπτες τον έτρωγαν ό,τι έβρισκαν σε μια υπαίθρια αγορά στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

Ο τεράστιος πίθηκος πέθανε σε ηλικία μόλις έξι ετών στο Crystal Pet Hospital τη Δευτέρα, καθώς υπέφερε από πολλά προβλήματα που σχετίζονταν με το βάρος.

Ο Γκοτζίλα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας όπως η νόσος του θυρεοειδούς, ο διαβήτης και το σύνδρομο Cushing – μια υπερπαραγωγή κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες – τα οποία συνέβαλαν στη μείωση της διάρκειας ζωής του.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Δρ. Supasek Sarachitti, δήλωσε: “Ας στείλουμε τον Γκοτζίλα στον παράδεισο. Σας είπα πριν από πολλά χρόνια, μπορεί να μη ζήσει πολύ λόγω των ασθενειών του. Κινδύνευε να πάθει καρδιακή προσβολή. Ο ιδιοκτήτης του πέθανε ειρηνικά στην αγκαλιά του ιδιοκτήτη του.

Ο παχύσαρκος μακάκος καύθηκε και οι στάχτες του παραδόθηκαν στον προηγούμενο φροντιστή του, Μανόπ Έμσαν, από τον οποίον είχε φύγει πριν τρία χρόνια.

Ο Μανόπ υιοθέτησε τον Γκοτζίλα όταν ήταν μωρό και τον κράτησε ως κατοικίδιο, κάτι που είναι παράνομο σύμφωνα με τους νόμους της χώρας για την άγρια ζωή.

Οι αρχές βρήκαν τον Γκοτζίλα δεμένο σε μια αγορά της Μπανγκόκ, όπου του προσφέρονταν λιχουδιές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως σοκολάτα, φρούτα και γλυκά ποτά.

Εκείνη την εποχή, ζύγιζε 19 κιλά – σχεδόν το διπλάσιο από τον τυπικό μακάκο.

Written by admin

Exit mobile version