Menu

Η σημασία του μήλου στην επιλογή του Steve Jobs

Το λογότυπο της Apple είναι αρκετά εμβληματικό και έχει αλλάξει αρκετά με την πάροδο των ετών, αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί μοιάζει έτσι;

Ένα μήλο και μάλιστα δαγκωμένο είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα λογότυπα της σύγχρονης εποχής: αυτό είναι το λιτό πλην αινιγματικό logo του τεχνολογικού κολοσσού, της Apple.

Είτε είστε χρήστης της Apple ή του Android, θα έχετε παρατηρήσει το εμβληματικό λογότυπο της εταιρείας. Αναρωτηθήκατε λοιπόν ποτέ τι σημαίνει;

Γενικά, τα λογότυπα αποτελούν την οπτική ενσάρκωση της ταυτότητας, των αξιών και των φιλοδοξιών μιας εταιρείας. Αν και ορισμένα είναι προφανή, άλλα μπορεί να έχουν κρυφά νοήματα από πίσω τους.

Σύμφωνα με τον Spencer, συγγραφέα και συντάκτη του The Small Business Blog, το εικονικό λογότυπο της Apple διαθέτει ένα μερικώς δαγκωμένο μήλο, το οποίο έχει μια ειδική σημασία.

Ο ίδιος δήλωσε: “Το λογότυπο συμβολίζει τη γνώση, την καινοτομία και την ανθρώπινη αναζήτηση για διαφώτιση”. Ο Steve Jobs, συνιδρυτής της Apple, επέλεξε το μήλο για κάποιο λόγο. Ήταν ένας φόρος τιμής στις μέρες που δούλευε σε οπωρώνα, ενώ το δάγκωμα προστέθηκε για να φαίνεται διαφορετικό από ένα κεράσι».

Written by admin

Exit mobile version