Η σεξουαλική ταυτότητα δεν καθορίζει την ταυτότητα ενός ανθρώπου, λέει ο Βασίλης Βούνος

«Έχουν γίνει σημαντικά άλματα ως προς την αποδοχή της κοινωνίας» διευκρινίζει ο νεαρός ηθοποιός Βασίλης Βούνος στη νέα του συνέντευξη.

“Πάντα είναι ενδιαφέρον να εξερευνούμε τα κοινωνικά θέματα μέσα από τον ρόλο μας στο θέατρο και την τηλεόραση”, αναφέρει ο Βασίλης Βούνος στη νέα του συνέντευξη με το περιοδικό 7 Μέρες Tv. Μιλώντας για τη συμμετοχή του στη σειρά «Παράδεισος των κυριών» του Alpha, ο νεαρός ηθοποιός αναφέρει πως η σειρά αναδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι ομοφυλόφιλοι άνδρες τη δεκαετία του ’60.

“Πως θα περιγράφατε τη ζωή των ομοφυλόφιλων της Αθήνας του ’60, τότε που διαδραματίζεται η σειρά;” ρωτά η δημοσιογράφος Χρύσα Παχούμη. “Πολύ πιο καταπιεσμένη σε σχέση με την εποχή που ζούμε τώρα”, απαντά ο Βασίλης Βούνος. “Ο άνθρωπος δεν είχε την ελευθερία να εκφράσει αυτό που νιώθει, ούτε να μπορέσει να αποδεχθεί αυτό που είναι, γιατί ήξερε ότι θα βίωνε τον κοινωνικό αποκλεισμό και την κατακραυγή του κόσμου. Πολύ δύσκολα θα μπορούσε να βρει υποστήριξη”.

Μεταξύ τότε και τώρα, έχουν σημειωθεί σημαντικές αλλαγές στην κοινωνική αποδοχή της ομοφυλοφιλίας. “Έχουν γίνει σημαντικά άλματα ως προς την αποδοχή της κοινωνίας σε αυτό το θέμα”, δηλώνει ο Βασίλης Βούνος. “Η σεξουαλική ταυτότητα ενός ανθρώπου δεν μπορεί να καθορίζει το ποιόν του. Είναι σημαντικό να στηρίζουμε τη διαφορετικότητα και την αυθεντικότητα κάθε ατόμου, χωρίς να θέτουμε κριτήρια και εμπόδια στην ελευθερία τους”.

Η συνέντευξη του Βασίλη Βούνου καταδεικνύει την εξέλιξη της κοινωνίας στην αντιμετώπιση της ομοφυλοφιλίας και της σεξουαλικής ταυτότητας γενικότερα. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να προάγουμε την αποδοχή και τον σεβασμό προς κάθε ανθρώπινη διαφορετικότητα.

Written by admin

Η τριπλάσια διαφορά στην ομαδική δοκιμασία του MasterChef μας άφησε άφωνους: Πώς να προχωρήσουμε από εδώ;

Η αγωνία του MasterChef: Ανάμεσα στη νίκη και την ήττα