Η Πιο Ευτυχισμένη Χώρα στην Ευρώπη για τους Νέους Κάτω των 30

Η Λιθουανία ενδέχεται να μην είναι η χώρα με τα πιο ευτυχισμένα νεανικά κορμιά του πλανήτη, όπως υποστηρίζει η Παγκόσμια Έκθεση για την Ευτυχία. Παρόλο που η Λιθουανία ανέκτησε την ανεξαρτησία της πριν από μερικές δεκαετίες, οι νέοι κάτω των 30 ετών φαίνεται πως δεν αντιλαμβάνονται τη χώρα τους ως την πιο ευτυχισμένη. Αντίθετα, η επιλογή τους φαίνεται να οδηγεί στη Λιθουανία, όπως αναφέρει έκθεση.

Η Λιθουανία ανακτήθηκε την ανεξαρτησία της το 1990, όπως δήλωσε ο Αντάνας Κάιρις, αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Γενικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βίλνιους. Αυτό σημαίνει ότι οι νέοι κάτω των 30 ετών έχουν ζήσει όλη τους τη ζωή σε μια ανεξάρτητη Λιθουανία, ενώ άλλες γενιές υπέφεραν κάτω από τον Σοβιετικό έλεγχο. Από τότε, η οικονομία της Λιθουανίας διορθώθηκε και βελτιώθηκε, συν τω χρόνω και οι κοινωνικές συνθήκες, με τους νέους να απολαμβάνουν τη ζωή τους στην Ευρωπαϊκή αυτή χώρα. Πιο ασφαλεί, πιο δημοκρατική και πιο σύγχρονη. Πρέπει να σημειωθεί ότι το 2004 η Λιθουανία εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επιλογή των νέων να ζήσουν και να εξελίσσονται στη Λιθουανία δεν είναι τυχαία. Η βελτίωση της οικονομίας δημιούργησε νέες ευκαιρίες για εξέλιξη και ανάπτυξη. Το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή τους. Επίσης, η σχέση γονιών-παιδιών είναι αρκετά παρόμοια με αυτήν στην ελληνική κοινωνία. Οι γονείς συνεχίζουν να στηρίζουν τα παιδιά τους και μετά την ενηλικίωση. Τέλος, οι νέοι εντάσσονται σε διάφορες ομάδες και αισθάνονται ελεύθεροι να ονειρεύονται και να ζουν ακριβώς όπως θέλουν.

Συνοψίζοντας, οι νεαροί κάτω των 30 ετών στη Λιθουανία φαίνεται να αντιμετωπίζουν τη ζωή με αισιοδοξία και αισθάνονται ευγνόμονες για τις συνθήκες ζωής τους. Αναζητούν τη χαρά σε κάθε στιγμή και δεν ανησυχούν για το μέλλον στο μάτισμάλης. Βέβαια, οι απόψεις τους ενδέχεται να αλλάξουν με το πέρασμα του χρόνου, αφού δεν έχουν φτάσει ακόμα τα 30.

Written by admin

Στα ύψη η οικονομική επιβάρυνση των Ολυμπιακών Αγώνων: Κοντά στα 10 δισ. ευρώ

Πυροβολισμοί σε αγώνα βόλεϊ: Τραυματίες σε κλειστό γήπεδο