Η Μόνικα Μπελούτσι “ταξιδεύει” την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη

Στι 21 Σεπτεμβρίου του 2021 η γνωστή ηθοποιός, πλαισιωμένη μουσικά από την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Πέτρου, ταξίδεψε τους θεατές στη ζωή και την καριέρα της Ελληνίδας ντίβας της Όπερας.

Η Μόνικα Μπελούτσι έδωσε “φωνή” στη Μαρία Κάλλας, σε τρεις παραστάσεις στο Ηρώδειο με τίτλο “Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις”.  Η ανάγνωση βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ- που είναι και ο σκηνοθέτης της παράστασης, αλλά και της πρόσφατης ταινίας “Maria by Callas”- στο οποίο συγκέντρωσε από προσωπικούς φίλους της, ιδρύματα και ιδιωτικές συλλογές, πάνω από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Κάλλας, γραμμένα από την ίδια στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977).

“Ήμουν φοβισμένη όταν ο Τομ Βολφ μου ζήτησε να ερμηνεύσω τα γράμματα της Μαρίας Κάλλας, αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ”, είχε δηλώσει η Μόνικα Μπελούτσι φτάνοντας στην Αθήνα. “Είναι τόσο γεμάτα από συναίσθημα, ευθραυστότητα, ειλικρίνεια. Πολλοί έχουν πει ότι είχε μια τραγική ζωή, εγώ θα έλεγα είχε μια γενναία ζωή, ακολούθησε την καρδιά της, μια γυναίκα ασυμβίβαστη”, είχε πει ακόμη.

“Έκανε ό,τι ήθελε και ήξερε τι έκανε, λένε οι άνθρωποι που την γνώρισαν. Θυσίασε όλη τη ζωή της στη μουσική, την καριέρα της – κι όταν γνώρισε τον Αριστοτέλη Ωνάση θέλησε να ζήσει την ζωή της σαν γυναίκα. Και πήρε διαζύγιο σε μια εποχή που απαγορευόταν στην Ιταλία. Δεν απέκτησε παιδιά, συχνά μιλούσε για μια δυστυχισμένη παιδική ζωή, για τις δύσκολες σχέσεις με τη μητέρα της. Η Μαρία Κάλλας παραμένει μια γυναίκα που εμπνέει, μια γυναίκα μοντέρνα”, είχε δηλώσει ακόμη η Ιταλίδα ηθοποιός.

Η διάσημη ηθοποιός θα μεταφέρει το θρύλο της Μαρίας Κάλλας στο Beacon Theatre της Νέας Υόρκης στις 27 Ιανουαρίου 2023.Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Time Out, η σταρ ξαναζωντάνεψε τον μύθο της μεγάλης Κάλλας και παράλληλα έγινε για άλλη μια φορά “πρέσβειρα” της χώρας μας.

“Ρώτησα τον Τομ γιατί με διάλεξε”, είπε στο περιοδικό η Μπελούτσι. “Ίσως, ήταν επειδή η Κάλλας γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, μετά ταξίδεψε στην Ελλάδα, έγινε τεράστιο αστέρι στην Ιταλία και πέθανε στο Παρίσι. Κατά κάποιο τρόπο, ήταν ξένη όπου κι αν ήταν και μπορώ να συνδεθώ με αυτό.” Ακούγοντας την ηθοποιό να μιλάει για τον τελευταίο της ρόλο, γίνεται σαφές ότι υπάρχουν πολλά που την συνδέουν με την Κάλλας και είχαν απήχηση στην προσωπικότητά της.”Αυτό που πραγματικά με συγκίνησε ήταν η δυαδικότητα της Μαρίας”, εξηγεί η Μπελούτσι. “Αυτή η απίστευτη ντίβα ήταν μια γυναίκα με ταλέντο αλλά, ταυτόχρονα, μια γυναίκα με απλά συναισθήματα, που πέθανε όμως από ραγισμένη καρδιά”.

Το αποτέλεσμα αυτής της έντονης σύνδεσης μεταξύ των δύο γυναικείων δυνάμεων είναι μια παράσταση διάρκειας 75 λεπτών με ζωντανή ορχήστρα εμπνευσμένη από τις μέχρι τώρα αδημοσίευτες επιστολές της Κάλλας, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών το 1977, που αγγίζουν την παιδική της ηλικία. Η παράσταση μιλά για την άνοδό της στην κορυφή των κύκλων της όπερας της Ιταλίας, τον έρωτά της με τον Έλληνα μεγιστάνα της ναυτιλίας Αριστοτέλη Ωνάση και όλο το δράμα που συνοδεύει μια τόσο γεμάτη ζωή.

Η παράσταση μετά το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στην Αθήνα, έκανε και άλλες στάσεις, όπως στο Auditorium Parco della Musica στη Ρώμη και στο Teatro Manzoni στο Μιλάνο. “Νομίζω ότι είναι τόσο όμορφη σύμπτωση που η περιοδεία θα τελειώσει στη Νέα Υόρκη το 2023, επειδή η Κάλλας γεννήθηκε εδώ το 1923, άρα έχουν περάσει ακριβώς 100 χρόνια”, λέει η Μπελούτσι.

 

Πηγή: womantoc.gr

Μιμή Ντενίση για τις δηλώσεις Λαζόπουλου: Δεν θα το σχολιάσω (VIDEO)

Ζώδια: Αυτά τα τρία ζώδια θα σε απατήσουν και δεν θα το καταλάβεις