Menu

Η μοιραία κοιλάδα της Αυγής: Το τελευταίο φύλλο

Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει μετά την χθεσινή απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αυγή». Μετά την απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα «Αυγή» αλλά και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να ανασταλεί η έκδοση του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας, οι εργαζόμενοι απαντούν με κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι της «Αυγής» κάνουν λόγο για «ιστορικό και πολιτικό ατόπημα» με αφορμή την απόφαση για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου και ζητούν συνάντηση με Κασσελάκη.

Την ανακοίνωση μετέφερε στους εργαζόμενους της εφημερίδας το μεσημέρι της Τρίτης (25/6) ο οικονομικός διευθυντής του κόμματος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης. Εν συνεχεία οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε έκτακτη γενική συνέλευση, παρουσία της προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Μαρίας Αντωνιάδου και εκπροσώπων της ΠΟΕΣΥ. Αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, τόσο στην εφημερίδα όσο και στο site της Αυγής, από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 26 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα βγει ούτε το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας, που -όπως έγινε γνωστό- θα συνεχίσει κανονικά μαζί με την ιστοσελίδα.

Η αναστολή κυκλοφορίας του κυριακάτικου φύλλου της «Αυγής» αποφασίστηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, κάνοντας λόγο για μια πολιτική απόφαση που ελήφθη ομόφωνα από το Εκτελεστικό Γραφείο.

Στην ανακοίνωση το Δ.Σ. της Αυγής αναφέρει: «Στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο, την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου με σκοπό την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας».

Συγκεκριμένα, στους εργαζομένους στην Αυγή ανακοινώθηκε ότι η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας αναστέλλεται, αρχής γενομένης από χθες Τρίτη (25/6), που σημαίνει ότι από σήμερα Τετάρτη (26/6) δεν θα κυκλοφορήσει.

Written by admin

Exit mobile version