Η Μαρίγια Λασίτσκινε θα πάει στο CAS αν δεν αγωνιστεί το 2022 ως Ρωσίδα!

Spoilers

Η Μαρίγια Λασίτσκινε είχε ασκήσει έφεση για την απόφαση της WA να επιτρέψει τη συμμετοχή 10 Ρώσων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Η Μαρίγια Λασίτσκινε θέλει τη νέα σεζόν να αγωνιστεί στις μεγάλες διοργανώσεις με τη σημαία της πατρίδας της τη Ρωσία και όχι ως Ανεξάρτητη.

Η Ρωσίδα άλτρια, φέτος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ύψος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, αλλά αγωνίστηκε Ανεξάρτητη.

Πριν όμως από τη συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα, είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της World Athletics να επιτρέψει να αγωνιστούν στον στίβο μόνο 10 Ρώσοι αθλητές.

Η κορυφαία άλτρια όμως έχασε την υπόθεση ενάντια στην World Athletics στο Διεθνές Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο στη Λοζάνη (CAS).

Τώρα όμως περιμένει πως η ποινή αποκλεισμού της Ρωσίας θα λήξει το 2022, αλλά αν δεν συμβεί αυτό προτίθεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη, σε περίπτωση που δεν θα έχει την ευκαιρία του χρόνου να αγωνιστεί για τη Ρωσία, λόγω της απαγόρευσης της Ομοσπονδίας της.

Το θέμα επιβεβαίωσε η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Ίνσταγκραμ.

Πάντως, πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας είπε πως ελπίζει ότι η απαγόρευση για την ομοσπονδία στίβου της χώρας του θα αρθεί την επόμενη χρονιά. Σε μία περασμένη εβδομάδα που η World Athletics αποφάσισε ξανά την αναστολή, ο Όλεγκ Ματίσιν δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο «TASS».

«Βλέπουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την RusAF και είναι εγγύηση ότι επιδιώκουμε τον ίδιο στόχο. Ο ρωσικός στίβος είναι σε ηγετική θέση και η ανάπτυξη του διεθνούς στίβου είναι αδύνατο χωρίς αυτόν. Ελπίζουμε ότι όλες οι κριτικές παρατηρήσεις θα διορθωθούν το 2022 και περιμένουμε τη φετινή χρονιά με αισιοδοξία».

Φωτογραφία: azsportsimages/ Angelos Zymaras

Σασμός Spoiler: Η γιαγιά Ειρήνη πεθαίνει! - Μαρίνα και Αργυρώ φεύγουν για πάντα

Σασμός spoiler: Η γιαγιά Ειρήνη πεθαίνει

Χειμωνιάτικο Μανικιούρ 2021/2022: 12 υπέροχα χρώματα και σχέδια στα νύχια για να ξεχωρίζετε σε κάθε σας εμφάνιση