Η Κέιτ Μπλάνσετ δηλώνει ότι ανήκει στη «μεσαία τάξη» με… περιουσία $95 εκατ.

Η Κέιτ Μπλάνσετ κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών 2024, μιλώντας στους δημοσιογράφους για την πρεμιέρα της νέας ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί, ανέφερε πως ανήκει στη μεσαία τάξη.

Η σταρ του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» συμμετείχε σε συνέντευξη Τύπου των Ηνωμένων Εθνών κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Καννών 2024 τη Δευτέρα, όταν ρωτήθηκε για την εμπειρία της ως πρέσβειρα καλής θέλησης.

Η Μπλάνσετ, η οποία είναι από καιρό ακτιβίστρια για τα ανθρωπιστικά δικαιώματα, τόνισε πόσο «απόλυτα ευγνώμων» νιώθει.

«Ποια μεσαία τάξη;»

Παρά τις καλές προθέσεις της Blanchett να μιλάει για τη δουλειά της με τους πρόσφυγες, ο ισχυρισμός της «μεσαίας τάξης» της σόκαρε τους θεατές.

Η περιουσία της 55χρονης ηθοποιού ανέρχεται στα 95 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Celebrity Net Worth, με τους χρήστες του Twitter να σχολιάζουν μεταξύ άλλων πως «πιστεύει ότι είναι «μεσαία τάξη» σε σύγκριση με ποιον; Τον Τζεφ Μπέζος; Οι πλούσιοι άνθρωποι είναι τόσο εκτός πραγματικότητας».

«Λατρεύω την Κέιτ Μπλάνσετ, αλλά σε ποιον κόσμο είναι «μεσαία τάξη»», ρώτησε ένας άλλος.

«Έχει αποσυνδεθεί από την πραγματικότητα», έγραψε ένας άλλος χρήστης, ενώ ένας άλλος σχολίασε καυστικά πως «είναι πραγματικά σκληρό να έχεις να κάνεις με τους φτωχούς».

«Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι «μεσαία τάξη»… και εγώ είμαι καμηλοπάρδαλη», ανέφερε χιουμοριστικά ένας άλλος . Ωστόσο υπήρξαν και θαυμαστές που την υπερασπίστηκαν και επισήμαναν ότι χρησιμοποιούσε τον όρο «μεσαία τάξη» στη βρετανική αργκό, όπου αναφέρεται στην κληρονομιά και την οικογενειακή κατάσταση και όχι στον πλούτο.

«Να κατακτήσουμε το Europa Conference League και να γράψουμε ιστορία» (vid)

«Μιλάει για την τάξη της και όχι για τον τραπεζικό της λογαριασμό», εξήγησε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος πως «η τάξη και τα χρήματα είναι διαφορετικά. Μπορεί να θεωρεί τον εαυτό της μεσαία τάξη επειδή δεν είναι βασιλική οικογένεια».

Ο αποκλεισμός από το MasterChef: Μαθήματα αντοχής και δύναμης στη ζωή

Η συγκινητική ομοιότητα του Δημήτρη Λάλου με τον Μαθιό στο δρόμο