Η Καρυστιανού συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο: Η ενότητα 1,3 εκατ. Ελλήνων ενισχύει τη φωνή μας

Μέσω της διαδικασίας της επείγουσας ανάγκης, συζητήθηκε σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το θέμα του δυστυχήματος των Τεμπών, «ανοίγοντας» έτσι έναν ακόμη ευρωπαϊκό δρόμο που φέρνει τους συγγενείς των αδικοχαμένων 57 ψυχών πιο κοντά στη δικαίωση.

Η Μαρία Καρυστιανού, τον Φεβρουάριο, εξ ονόματος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, υπέβαλε μια αναφορά στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Η φωνή μας ενώθηκε με αυτήν 1,3 εκατ. Ελλήνων, μέσω της ψηφιακής αναφοράς (για την άρση της βουλευτικής ασυλίας πολιτικών ατόμων). Πέντε μέρες μετά το ατύχημα, συγκέντρωσαν τα συντρίμμια και καθάρισαν τον χώρο, δεν άφησαν κανένα στοιχείο», τόνισε αρχικά η κα Καρυστιανού, μιλώντας από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Είμαστε εδώ ως Ευρωπαίοι. Όχι ως ικέτες, αλλά ως πολίτες με φυσικά δικαιώματα. Αναφερόμαστε με εμπιστοσύνη σε άτομα που ενδιαφέρονται και μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Ευχαριστούμε θερμά, λοιπόν, την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου που ορθά και ακούραστα αντιλήφθηκε την επείγουσα ανάγκη και μας δέχθηκε στη σημερινή ακρόαση.

Αυτό που μας οδήγησε σήμερα εδώ, είναι μια ακολουθία κακών ενεργειών και διαχειρίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών μας και την αξιοπρέπεια των θυμάτων που επέζησαν. Κατά βάση, παραβιάζει ξεκάθαρα θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου.

Υπήρξε ανοχή. Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο ελληνικός σιδηρόδρομος είναι τόσο ασφαλής όσο γίνεται. Έτσι, παραδέχεται ότι δεν είναι απόλυτα ασφαλής και είναι ικανοποιημένος με αυτό.

Δεν έχουμε εθνική ασφάλεια, ούτε κανόνες. Ακόμη και μετά το ατύχημα, όπως προβλέπει η ευρωπαϊκή οδηγία, ο νόμος δεν εφαρμόσθηκε ποτέ. Η διαδικασία έρευνας στην Ελλάδα μας δίνει την βεβαιότητα ότι η αλήθεια δεν θα αποκαλυφθεί για μια ακόμη φορά.

Αν όχι, όμως, θα συμβεί ξανά το κακό. Σας παρακαλούμε να προστατεύσετε το Κράτος Δικαίου και να επιμεληθείτε την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ακεραιότητας των μεταφορών.

Με λίγα λόγια, σήμερα μας έφερε εδώ η εξαθλίωση της εμπιστοσύνης που βιώνουμε στην Ελλάδα όσον αφορά τη σωστή λειτουργία των θεσμών», σημείωσε επιπλέον, με τους ευρωβουλευτές να εκτιμούν την ομιλία της με έντονα χειροκροτήματα μετά την ολοκλήρωσή της.

Όλη η ομιλία της κ. Μαρίας Καρυστιανού στην Ευρωβουλή 18-03-2024.#Τεμπη_συγκαλυψη#τεμππη_εγκλημα pic.twitter.com/FXfBu43r2Y

— Διονύσης Χατζόπουλος (@dionysis_bdroid) March 18, 2024

Written by admin

Ταλούλα Γουίλις: Η αποκάλυψη της διάγνωσης αυτισμού στην κόρη του Bruce Willis

Υπενθύμιση: Αλλαγή Ώρας 2024