Η ιστορία του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, του πιο ακριβού προπονητή στον κόσμο

Η ιστορία του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, του πιο ακριβού προπονητή στον κόσμο

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν είναι ήδη ο πιο ακριβός προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Τα 25 εκατομμύρια που έβγαλε από το ταμείο της η Μπάγερν για να εξαγοράσει την… ελευθερία του από την Λειψία, του επιτρέπουν να ξεπεράσει τον Αντρέ Βίλας-Μπόας στην πρώτη θέση, αφού το 2011 η Τσέλσι είχε πληρώσει μόλις 15 εκατ. ευρώ στην Πόρτο, για να πάρει στον πάγκο της τον Πορτογάλο προπονητή.
Στην Bundesliga τα περισσότερα χρήματα που είχαν διατεθεί για… αγορά προπονητή, ήταν της Ντόρτμουντ, για να πάρει τον Αντι Χίτερ από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.
Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που χρειάστηκε να γίνει… μεταγραφή ο Νάγκελσμαν. Ήδη η Λειψία πλήρωσε 5 εκατομμύρια ευρώ στην Χοφενχάιμ το 2019 για να τον εξασφαλίσει.
Ο 33χρονος Γερμανός προπονητής αναγκάστηκε να διακόψει πρόωρα την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, το 2006, μόλις σε ηλικία 19 ετών, εξαιτίας εντός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο.
«Αν είχα συνεχίσει να παίζω, στα 40 θα έπρεπε να φοράω τεχνητό γόνατο» έχει πει ο ίδιος, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Marca, σε σχετικό αφιέρωμά της.
Το 2006 στην Άουγκσμπουργκ είχε προπονητή τον Τόμας Τούχελ, ο οποίος, βλέποντας τους σοβαρούς τραυματισμούς που είχε υποστεί, του πρότεινε δουλειά «ανιχνευτή» ταλέντων.
Ο Γερμανός προπονητής της Τσέλσι έμεινε εντυπωσιασμένος με τη δουλειά του.
Αυτό ήταν το πρώτο βήμα στη νέα καριέρα του.
Ο νέος προπονητής της Μπάγερν έχει μόνο έναν τίτλο προς το παρόν και δεν είναι σε επίπεδο ελίτ. Κατέκτησε με την Χοφενχάιμ την U19 Bundesliga το 2013-14, νικώντας στον τελικό με 5-0 το Ανόβερο.
Στις 23 Ιουλίου θα γίνει 34 ετών και θα είναι επίσης ο νεότερος προπονητής στην ιστορία της Μπάγερν.

Είναι ήδη ο νεότερος μόνιμος προπονητής στην ιστορία της Bundesliga: έκανε το ντεμπούτο του με τη Χοφενχάιμ σε ηλικία 28 ετών και έξι μηνών το 2016.
Είναι και ο νεότερος για το Champions League: έκανε το ντεμπούτο του με τη Λειψία το 2019, σε ηλικία 31 ετών και 58 ημερών.
Είναι, επίσης, ο νεότερος (33 ετών) που έφτασε στους ημιτελικούς του Champions League.

Η Μπάγερν, σε κάθε περίπτωση, έμοιαζε με το πεπρωμένο του. Το 2017 παραδέχτηκε ότι έχτισε ένα σπίτι στην πόλη. «Η γυναίκα και ο γιος μου πρόκειται να ζήσουν στο Μόναχο σύντομα. Έχουμε οικογένεια στην πόλη. Είναι η πατρίδα μας» έλεγε τότε. Και έτσι έγινε. Από το καλοκαίρι θα ξεκινήσει τα βήματά του στον σύλλογο της πρωτεύουσας της Βαυαρίας.

Αντώνης Βαζογιάννης

Survivor Spoiler διαρροή 27/4: Αλήθεια, η Μπλε ομάδα με τι κριτήρια ψήφησε;

Survivor Ελευθερία Ελευθερίου: Βρέθηκα στο στόχαστρο δίχως να έχω κάνει τίποτα