Η Γη Της Ελιάς Spoiler: Ο ρόλος του Λυκούργου θα κορυφωθεί

Μπορεί όλα να μπαίνουν σε μία τελική ευθεία και η χαρά των πρωταγωνιστών να είναι τεράστια, με τον γάμο της Βασιλικής και του Φίλιππου, ένα γεγονός όμως θα είναι αρκετό για να τα «χαλάσει» όλα. Τι θα συμβεί ακριβώς; Ο ρόλος του Λυκούργου θα κορυφωθεί στα επόμενα επεισόδια της σειράς.

 

Ο Λυκούργος μαθαίνει πως ο αγαπημένος του φίλος, ο Ιάκωβος, θα εγκαταλείψει τη Μάνη, φεύγοντας μόνιμα στην Ισπανία. Ο πόνος του είναι αβάσταχτος. Ο ίδιος δεν μπορεί να πιστέψει πώς είναι δυνατόν να φύγει ξανά και να παρατήσει όλα όσα έχτιζε τόσο καιρό με αγάπη.

Ο Λυκούργος θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να μεταπείσει τον φίλο του, όμως είναι μάταιο. Την ημέρα του γάμου, του Φίλιππου και της Βασιλικής, ενώ όλοι θα πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, ο Λυκούργος θα είναι ράκος. Η στιγμή του αποχωρισμού θα είναι μαχαιριά στην καρδιά για όλους και αναμένεται να συγκλονίσει τους τηλεθεατές. Ο Ιάκωβος θα αποχαιρετήσει οριστικά τον Λυκούργο, την οικογένεια του, αλλά και την Μάνη γυρνώντας ξανά πίσω στην Ισπανία για πάντα.

Η απόφαση του Ιάκωβου να εγκαταλείψει τη Μάνη είναι το κυρίαρχο θέμα στα επόμενα επεισόδια και προβληματίζει ιδιαίτερα τον Λυκούργο.

Ο Ιάκωβος προσπαθεί μέσα από δικαιολογίες που λέει στους γύρω του να αιτιολογήσει την απόφαση του να φύγει για την Ισπανία. Όλοι διακρίνουν στο πρόσωπο μια αγωνία και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί. Ο Ιάκωβος εξακολουθεί να κρύβει επιμελώς όλη την αλήθεια γύρω από την επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του.

Ο φίλος του ο Λυκούργος είναι πολύ στεναχωρημένος που ο καλύτερος του φίλος φεύγει μόνιμα για την Ισπανία. Παρά τις προσπάθειες του δεν καταφέρνει να μάθει το παραμικρό. Σε μια από τις συνηθισμένες βόλτες τους στο βουνό, ο Λυκούργος κοιτάζει στα μάτια τον Ιάκωβο και του λέει χαρακτηριστικά.

«Μου κρύβεις πράγματα ρε μπαγάσα. Δεν θα στο συγχωρήσω ποτέ αυτό που μου κάνεις». Ο Ιάκωβος χαμογελά και αποφεύγει για μια ακόμη φορά να του δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση.

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Τα «καρφιά» για την παραγωγή του My Style Rocks … «Ήθελαν να φαίνομαι κακιά για να κάνουν νούμερα»

Άφωνη άφησε τη Δήμητρα Παπαδήμα η Ναταλί Κάκκαβα: «Ήσουν η κρυφή φαντασίωση του άνδρα μου για πολλά χρόνια»