Η Γη της Ελιάς spoiler: Κατάθεση Σοκ από την Βασιλική! Τι θα δούμε την δεύτερη μέρα της δίκης;

Η Βασιλική λυγίζει στη δίκη του αγαπημένου της και κάνει μία εξομολόγηση ζωής. Μία εξομολόγηση που θα φέρει τεράστια σύγχυση, τόσο στην Αρετή, όσο και σε ορισμένους κατοίκους της Μάνης. Μία συγκλονιστική κατάθεση θα παρακολουθήσουμε την δεύτερη ημέρα της δίκης.

Η Γη της Ελιάς

Η μεγάλη μέρα έφτασε. Στεφανέοι και Καπερνάροι βρίσκονται απέναντι. Από τη μία πλευρά είναι ο Φίλιππος με την Χάιδω, μετανιωμένοι για τα φρικτά λάθη του παρελθόντος.

Από την άλλη, στέκονται ο Στέφανος, ο Στάθης και η Αρετή. Η Βασιλική είναι στη μέση. Πρέπει να υπερασπιστεί τον σύζυγό της, τον μεγάλο της έρωτα. Ο Στάθης και η Αρετή είναι εξοργισμένοι με την στάση της, όμως εκεί η δε μπορεί να κάνει αλλιώς και το ξέρουν όλοι.

Όταν έρχεται η στιγμή της κατάθεσης, η Βασιλική λυγίζει στη δίκη. Ξεκινάει να αναπολεί, να μιλάει για την πρώτη τους γνωριμία, για το πόσο πολύ την αγαπάει, για την όμορφη οικογένεια που έχουν χτίσει. Η ίδια βουρκώνει, όπως βουρκώνουν κι αρκετοί μέσα στην αίθουσα. Η κατάθεση αυτή θυμίζει περισσότερο εξομολόγηση.

Η Αρετή ακούει όσα λέει η κόρη της και ξεσπάει άσχημα, ουρλιάζοντας! Οι δικαστές δείχνουν το ίδιο συγκινημένοι από τη νεαρή αυτή κοπέλα, με αποτέλεσμα η Αρετή να τρέχει να προλάβει τα χειρότερα.

Η Χαίδω μένει σιωπηλή. Μητέρα και κόρη ανταλλάζουν βαριές κουβέντες, μέσα στην αίθουσα. Η δίκη διακόπτεται. Θα καταφέρει ο Φίλιππος να αθωωθεί ή η φυλακή αποτελεί μονόδρομο;

Σασμός spoiler: Η νέα επιστροφή του Πετρή στην σειρά!

Σασμός spoiler: Τι θα γίνει τελικά με Στέλλα και Γεράσιμο;