Η Γη της Ελιάς spoiler: Γιατί μαγείρεψε άραγε τη διαθήκη ο Ισίδωρος;

Η Γη της Ελιάς Spoiler: Γιατί μαγείρεψε άραγε τη διαθήκη ο Ισίδωρος;

Ο Ισίδωρος αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από την παράνομη πράξη του, σχετικά με την πολυπόθητη διαθήκη, στην γη της ελιάς. Ο Βρεττάκος, φαίνεται πως γνώριζε καλά πως ο αδελφός του θα φύγει από τη ζωή, με αποτέλεσμα να παραποιήσει τη διαθήκη του, για να πάρει στα χέρια του όλα όσα του ανήκουν.

 

Ενώ όλοι περίμεναν πως η Αθηνά ευθύνεται για την παραποίηση της διαθήκης, τα βλέμματα στρέφονται -επιτέλους- στον πραγματικό ένοχο. Η στάση του Ισίδωρου τελευταία προδίδει την πράξη του, με αποτέλεσμα να τον υποψιάζονται πολλοί.

Με το να μη δίνει μέρος περιουσίας στην Μυρτάλη, εξοργίζει την Ιουλία, αλλά και τον Ιάκωβο, ο οποίος ερευνά την υπόθεση, μαζί με τον Λυκούργο. Είναι πεπεισμένος πως ο αδελφός του κρύβει πολλά, με τη διαθήκη να περνά ξανά από γραφολόγο.

Με βάση τους κανόνες της οικογένειας, η περιουσία περνούσε πάντοτε από τον έναν αδελφό στον άλλον, με εξαίρεση συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ο Ιπποκράτης φαίνεται πως αθέτησε τη συνθήκη αυτή, λίγο πριν τον θάνατό του, γράφοντας τα πάντα στην κόρη του και όχι στον αδελφό του.

Ο Ισίδωρος υποψιάστηκε πως η διαθήκη αυτή δε τον συμφέρει κι έσπευσε να την “μαγειρέψει” κατάλληλα, στην γη της ελιάς. Για να μη κινήσει υποψίες, έδωσε τα μισά στην Αθηνά και έκανε την Μυρτάλη να φανεί ως ανεπιθύμητη από τον πατέρα της.

Ο φόβος του πως δε θα πάρει τίποτα -όπως και θα γινόταν- έκανε τον Ισίδωρο να δράσει παράνομα. Για ποιον λόγο, όμως, ο Ιπποκράτης δεν είχε αφήσει τίποτα στον αδελφό του; Γιατί -πριν πεθάνει- ζήτησε από την Μυρτάλη να μην εμπιστεύεται κανέναν, ούτε την οικογένειά της; Ένας κύκλος με μυστικά ανοίγει, στην γη της ελιάς.

GNTM spoiler: Τα μοντέλα θα πρέπει να φωτογραφηθούν μέσα σε μία πισίνα κάτω από το νερό κρατώντας μόνο την ανάσα τους

sports

Στίβος: Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (29-11-2021)