Η Γη Της Ελιάς spoiler: Επεισόδιο 196, 197, 198, 199, 200

Η Γη Της Ελιάς– Επεισόδιο 196, 197, 198, 199, 200

Το μωρό είναι σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Ο Στάθης είναι δίπλα στην κόρη του για να την στηρίξει ενώ η Βασιλική έχει διώξει την Αρετή που πήγε με τον Στέφανο στο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο είναι επίσης η Χάιδω, η Μυρτάλη, η Μαρίνα, ο Αλέξης και η Άννα στο πλευρό της Βασιλικής. ΟΣτέφανος περιμένει έξω από το νοσοκομείο τον Στάθη για να μάθει πως πάει το μωρό αλλά δεν ρωτάει τίποτα για τον Φίλιππο, κάτι που κάνει τον Στάθη έξω φρενών; Η Άννα πηγαίνει στο συμβολαιογραφείο όπου ο Κωνσταντίνος έχει έτοιμο το συμβόλαιο για το θερμοκήπιο. Η Μυρτάλη όταν αντικρύζει, φρικαρισμένη, τον Αλέξη φεύγει από το νοσοκομείο κι αυτός την ακολουθεί, τρέχει την προλαβαίνει και καυγαδίζουν ενώ η Μυρτάλη τρέμει ολόκληρη και κλειδώνεται μέσα στο αυτοκίνητο. Ο δικηγόρος του Ανέστη καταθέτει αίτηση αποφυλάκισης, για να αποτραπεί ανήκεστος βλάβη της υγείας του.

Ο γιατρός έχει ευχάριστα νέα για τον Φίλιππο και δίνει άδεια στην Βασιλική και την Χάιδω για να τον δούνε, αλλά το μωρό παραμένει στην ίδια κρίσιμη κατάσταση. Ο Αλέξης τα βάζει με την Μαργαρίτα που του είπε να παέι στο νοσοκομείο κι έτσι συνάντησε την Μυρτάλη; Η Αρετή κατηγορεί την Χάιδω για το ατύχημα αλλά την βάζει στη θέση της ο Στέφανος! Ο Λεωνίδας επισκέπτεται την Άννα και καυγαδίζουν, αυτή έξαλλη τον διώχνει… Η Αντιγόνη επιβεβαιώνει την εγκυμοσύνη της Ευτύχίας, είναι 3 μηνών και θα το κρατήσει μόνη της. Οι γιατροί αποφασίζουν να βάλουν σε τεχνητό κώμα το μωρό για να σταματήσει η εγκεφαλική λειτουργία προκειμένου ο εγκέφαλος του βρέφους να «ξεκουραστεί», ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί πιο καλά στην αγωγή απορρόφησης του αιματώματος!

Η Γη Της Ελιάς – Επεισόδιο 196

Ο γιατρός εξηγεί στη Βασιλική, που συνηδειτοποιεί πως το μωρό της μπήκε σε τεχνητό κώμα, πως όλες οι θεραπείες εμπεριέχουν ένα ποσοστό ρίσκου αλλά είναι πολύ πιο μικρό απο αυτό της επιτυχίας. Ενημερώνει επίσης πως αν δεν απορρροφηθεί το αιμάτωμα θα προχωρήσουν αφαίρεση με χειρουργείο. Η Βασιλική κλυδωνίζεται, κλαίει και είναι σε άθλια κατάσταση. όσοι είναι εκεί, Χάιδω, Στάθης, Λυκούργος, Αναστασία προσπαθούν να φανούν ψύχραιμοι και να δώσουν κουράγιο στη Βασιλική. Η Αντιγόνη είναι σίγουρη για την απόφασή της να συνεχίσει την εγκυμοσύνη και να κρατήσει το παιδί μόνη της. Η Βασιλική λέει ψέματα στον Φίλιππο πως η μικρή είναι σε σταθερή κατάσταση, έχει διαφύγει τον κίνδυνο κι ότι αυτό σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ενθαρρυντικό.

Ο ισίδωρος ενημερώνει τον Μάνο πως έδωσε εντολή να αφαιρέσουν την Αντιγόνη από τη διαθήκη. Η Ευτυχία ανακοινώνει στον Αποστόλη την εγκυμοσύνη της και ότι θα το κρατήσει μόνη της ενώ εκείνος μιλάει για γάμο. Ο Στέφανος προσπαθεί να πείσει την Ελένη πως δεν υπάρχει περίπτωση από δω και πέρα να μπερδευτεί ξανά η μάνα του στα πόδια τους. Ο Αλέξης έχει ακόμη μια κρίση και ψάχνει θυμωμένος τη Μυρτάλη; ο γιατρός έχει κάπως ενθαρρυντικά νέα για το μωρό που δίνει τη δική του μάχη για τη ζωή. Ο Αποστόλης προσπαθεί να μεταπείσει την Ευτυχία αλλά εκνευρίζεται.

Ο Φίλιππος υποψιάζεται πως κάτι δεν πάει καλά με το μωρό ενώ η Βασιλική βασανίζεται από την σκέψη πως ο Φίλιππος έχει ευθύνη για το ατύχημα. Ο Ισίδωρος ενημερώνει την Αντιγόνη ότι η διαθήκη δεν την περιλαμβάνει πια. Ο οδηγός του αυτοκινήτου που προκάλεσε το ατύχημα εμφανίζεται στο νοσοκομείο για να ζητήσει συγνώμη αλλά η Βασιλική τον ορμάει, τρέμει ολόκληρη και τον απειλεί πως δεν θα γλυτώσει από τα χέρια της… Η Βασιλική λέει την αλήθεια στον Φίλιππο για την κατάσταση του μωρού και το τεχνητό κώμα κι αυτός ξεσπάει με λυγμούς

Η Γη Της Ελιάς – Επεισόδιο 197

Ο Φίλιππος γεμάτος ενοχές κατηγορεί τον εαυτό του, είναι πολύ στεναχωρημένος και από το κρεβάτι του νοσοκομείου σκέφτεται διαρκώς το ατύχημα. Στο νοσοκομείο παραμένουν Στάθης, Βσιλική, Χάιδω και Λυκούργος. Ο Κουράκος δείχνει άνετος με την συζήτηση Ιουλίας και Στάθη; Ο Δημήτρης με τον Κωνσταντίνο ετοιμάζουν καινούρια «δουλειά». Ο Στέφανος τα βάζει με την Αρετή γιατί μπλέκεται πάντα και παντού. Η Βασιλική ρίχνει ευθύνες στον Φίλιππο λέγοντάς του πως το μωράκι τους χαροπαλεύει. Η Αντιγόνη εξομολογείται στον Μάνο πως οποιαδήποτε στάση απέναντί της δεν την επηρεάζει.

Η Εύα προσπαθεί να παρηγορήσει τον Στάθη αλλά αυτός ορθώνει ασυναίσθητα ένα τοίχο ανάμεσά τους. Ο γιατρός ενημερώνει πως η κατάσταση του μωρού παραμένει αμετάβλητη και ότι θα επιτρέψουν να το επισκέπτονται 2 φορές τη μέρα. Αργότερα, ο Στάθης μετακομίζει από το σπίτι του Ιάκωβου. Η Μυρτάλη θα συναντηθεί τυχαία στο δρόμο με την Αρετή και προσπαθεί μάταια να την αποφύγει; Η Βασιλική επισκέπτεται επιτέλους το μωρό της, που παραμένει σε κώμα, μπορεί τώρα να βάλει το χέρι της μέσα από τις ειδικές εισόδους που έχει η θερμοκοιτίδα και να το χαϊδέψει. Η Εύα μοιάζει προβληματισμένη με τη στάση του Στάθη απέναντί της και κλαίει από τα νεύρα και την τσαντίλα της!; Ο Αλέξης σε κρίση αρπάζει την Ελένη την κολλάει στον τοίχο κι αυτή ουρλιάζει. Την φιλάει με το ζόρι, γίνεται βίαιος. Ξαφνικά τρώει ένα ξεγυρισμένο χαστούκι και συνέρχεται…Ο γιατρός ενημερώνει πως δυστυχώς το μωρό έπαθε ανακοπή

Η Γη Της Ελιάς – Επεισόδιο 198

Μια ακόμη ληστεία ταράζει την Αρεόπολη, καθώς ο Δημήτρης μπαίνει σε ένα σπίτι με όπλο και κλέβει 250.000 ευρώ. Παράλληλα κάτι συμβαίνει στη Μυρτάλη που την κάνει να αμφιβάλλει για πολλά πράγματα και μιλάει για αυτό στη Μαρίνα. Ο ανιψιός του Λυκούργου, ο Χρήστος, συναντάει την Ελένη και η διαπραγμάτευση για την αγορά της ταβέρνας ξεκινάει. Η Ελένη καταγγέλλει τον Αλέξη για σεξουαλική παρενόχληση ενώ, στη συνέχεια επικοινωνεί και με τον Σύλλογο Ψυχολόγων. Αργότερα, ο Αλέξης οδηγείται στο τμήμα και από Κουράκος του ζητάει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του.

Ο Ισίδωρος σκέφτεται να βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος και μιλάει για αυτή του την απόφαση στον Μάνο. Με περιοριστικούς όρους αφήνεται ελεύθερος ο Ανέστης και ο Κουράκος δεν μπορεί να το πιστέψει. Ο Δημήτρης παραδέχεται ότι έκανε τη ληστεία και ο Κωνσταντίνος του λέει πως από δω και πέρα είναι εχθροί. Ο Ισίδωρος κλείνει ραντεβού με τη γυναίκα που υιοθέτησε το μωρό της Αντιγόνης και ετοιμάζεται να πάει να την βρει στην Αθήνα.

Η Γη Της Ελιάς – Επεισόδιο 199

Ο Φίλιππος παίρνει εξιτήριο, αλλά είναι ακόμα πολύ καταπονημένος και ο γιατρός του δίνει εντολή να γυρίσει σπίτι του μέχρι να αναρρώσει πλήρως. Ο χρόνος κυλάει βασανιστικά για τη Βασιλική και το Φίλιππο, που με μεγάλη αγωνία περιμένουν ένα καλό νέο για το μωρό τους. Ο Δημήτρης παραδέχεται ότι έκανε τη ληστεία και ο Κωνσταντίνος του λέει πως από δω και πέρα είναι εχθροί.

Ο Ισίδωρος κλείνει ραντεβού με τη γυναίκα που υιοθέτησε το μωρό της Αντιγόνης και ετοιμάζεται να πάει να την βρει στην Αθήνα. Η Βασιλική επιτέλους μαλακώνει απέναντι του με την αγάπη που τους ενώνει να κερδίζει ακόμα μία φορά. Οι τύψεις του για το ατύχημα τον έχουν καταβάλει, ενώ η Βασιλική καταλαβαίνει ότι δεν είναι αυτός υπεύθυνος για το ατύχημα.

Ξανά στα δικαστήρια βρίσκονται η Έλενα Παπαρίζου και ο Τόνυ Μαυρίδης. (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Γη Της Ελιάς spoiler: Ο Στέφανος κάνει νέα αρχή μακριά από όλους!