Η Φερεντσβάρος του Φουντούλη στον τελικό

Η Φερεντσβάρος του Φουντούλη στον τελικό

Την ευκαιρία να γίνει η πρώτη ομάδα από το 2008 που θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Champions League υδατοσφαίρισης θα έχει η Φερεντσβάρος. Η ομάδα του Γιάννη Φουντούλη επικράτησε 14-12 της Μπρέσια των Βλαχόπουλου και Νικολαϊδη, στον δεύτερο ημιτελικό του final-8 που διεξάγεται στο Βελιγράδι, και αύριο το βράδυ (5/6, 21:30) θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στην Προ Ρέκο, που νωρίτερα επικράτησε 12-10 της Μπαρτσελονέτα.

Οι Ούγγροι έκαναν εξαιρετικό ξεκίνημα και προηγήθηκαν 4-0 στο τέλος της πρώτης περιόδου, αλλά σταδιακά οι πρωταθλητές Ιταλίας επέστρεψαν. Με τον Άγγελο Βλαχόπουλο να σκοράρει δύο φορές, η Μπρέσια “ψαλίδισε” τη διαφορά και ισοφάρισε 8-8 στο τρίτο οκτάλεπτο με τον Ρεντζούτο. Το φινάλε ήταν θρίλερ, με τον Κονσταντίν-Μπικάρι να δίνει προβάδισμα 13-12 στη Φερεντσβάρος, 21 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Ο Αλεσάντρο Μπόβο πήρε τάιμ-άουτ και ο Άγγελος Βλαχόπουλος πήρε το κρίσιμο σουτ, όμως η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και σε “νεκρό” χρόνο ο Βάμος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Εφόσον οι Μαγυάροι διατηρήσουν τον τίτλο τους (κάτι που τελευταία φορά πέτυχε το 2008 η αυριανή αντίπαλός τους), ο Γιάννης Φουντούλης θα γίνει ο τρίτος Έλληνας πολίστας που κατακτά το Champions League με ομάδα του εξωτερικού, μετά τους Χρήστο Αφρουδάκη και Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, αλλά και ο μόνος μαζί με τον “Τεό” που θα έχει δύο τρόπαια στην προσωπική του συλλογή.

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 4-6, 3-5, 3-1
Τα γκολ:
ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: Βάμος 4, Βάργκα 4, Γιάνσικ 2, Σελντμάγερ, Ζάλανκι, Φουντούλης, Κονσταντίν-Μπικάρι
ΜΠΡΕΣΙΑ: Βλαχόπουλος 3, Γιόκοβιτς 3, Ντόλτσε 2, Ρεντζούτο 2, Αλεζιάνι, Τζίτο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Βρείτε μας στο Twitter! Πατήστε εδώ

Διαβάστε επίσης »

mimi-ntenisi:-o-stathis-psaltis-eiche-zitisei-18-ekat.-drachmes-sto-theatro

Μιμή Ντενίση: Το απίστευτο ποσό που της είχε ζητήσει ο Στάθης Ψάλτης

Ανέκδοτο: Η ξεπέτα Superman με Wonder Woman …! Τρελό γέλιο