Η επίπτωση της οικονομικής κρίσης στα ταξίδια των Ελλήνων

Πριν την οικονομική κρίση τα ελληνικά ξενοδοχεία θεωρούσαν τους Έλληνες μαζί με τους Ιταλούς από τους καλύτερους πελάτες. Σήμερα οι διακοπές συρρικνώνονται και υπάρχουν Έλληνες κοντά στο 6% που δεν σχεδιάζουν καν να πάνε κάπου να ξεκουραστούν, ενώ οι 6 στους 10 (62,2%) προβληματίζονται για τις διακοπές τους, καθώς θεωρούν, πως έχει ξεφύγει ο οικογενειακός…

Τα στοιχεία από την έρευνα καταναλωτών της Klarna είναι αποκαλυπτικά. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών «Dynata» σε 10 χώρες: Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ. Πραγματοποιήθηκε …

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Klarna, το 29,7% σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό των ταξιδιών που πραγματοποιεί και το 25,3% επιλέγει να λιγοστέψει τον χρόνο των διακοπών του.

Οι 7 στους 10 Έλληνες ψηφίζουν το ελληνικό καλοκαίρι

Διαφορές υπάρχουν κι ανάλογα με τις γενεές. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το 53% αναζητά φθηνότερες επιλογές διαμονής, ενώ το 39,7% επιλέγει πιο προσιτούς τρόπους μεταφοράς.

Το 73% των Ελλήνων καταναλωτών σχεδιάζει να ταξιδέψει εντός της Ελλάδας, με περίπου 6 στους 10 της Gen Z (18-25 ετών) και πάνω από το 70% των Millennials (26-41…

Ακόμη όμως και για εκείνους που θα πάνε διακοπές δεν έχουν τη δυνατότητα να χαλάσουν χρήματα. Το 35,7% των ερωτηθέντων είπε πως δαπανά μεταξύ 301€ και 600€ (ανά άτομο και ανά ταξίδι).

Κατά τ’ άλλα οι διαφορές μεταξύ γενεών είναι υπαρκτές αλλά πάνω από 1 στους 2 είπαν ότι τα περισσότερα χρήματά τους λογαριάζουν να τα ξοδέψουν σε φαγητό (57%) και διαμονή (56,8%).

Οι Gen Z (59,4%), δηλαδή άτομα ηλικίας 18 έως 25 χρόνων και οι Millennials (55,8%), 26-41 ετών, είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν τα περισσότερα χρήματα στο φαγητό. Αντίθετα, οι μεγαλύτερες ηλικίες Gen X (60,2%) και οι Baby Boomers (63,4%) δίνουν περισσότερη σημασία στη διαμονή.

Written by admin

Latest

«Φωτοτυπία» του Μάρκου Σεφερλή: Αυτός είναι ο κουνιάδος της Έλενας Τσαβαλιά (pic)

Latest

Θαύμα της φύσης: Η Δήμητρα Παπαδοπούλου είναι 62 αλλά δείχνει 22! Τις «έσβησε» όλες με την ομορφιά της