Η Ελλάδα στην κορυφή: Η χώρα με το γρηγορότερο κινητό internet

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στις ταχύτητες του κινητού internet αναδείχθηκε τον Μάιο το Κατάρ, επιτυγχάνοντας την εντυπωσιακή επίδοση των 329,37 Mbps (download), με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να ακολουθούν στη δεύτερη θέση με 309,77 Mbps και το Κουβέιτ στην τρίτη θέση με 233,78 Mbps.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΣΕΠΕ, δύο ευρωπαϊκές χώρες, η Δανία στην τέταρτη θέση με 147,33 Mbps και η Νορβηγία με 142,23 Mbps, συμπλήρωσαν την κορυφαία πεντάδα των πιο γρήγορων κινητών διαδικτύων στον κόσμο τον Μάιο.

Σε ό,τι αφορά στις ταχύτητες του σταθερού ευρυζωνικού Internet, η Σιγκαπούρη παρέμεινε πρώτη με μέση ταχύτητα 289,98 Mbps, με το Χονγκ Κόνγκ να ακολουθεί με 282,48 Mbps και τη Χιλή με 274,46 Mbps. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέλαβαν την τέταρτη θέση με 272,90 Mbps και η Ισλανδία ακολούθησε με 255,69 Mbps.

Στον κόσμο των ταχυτήτων του mobile και σταθερού eurυζωνικoύ, η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο στην πρόσβαση από τα κινητά τηλέφωνα και στο “σερφάρισμα” από τα σταθερά δίκτυα.

Τον Μάιο, η Ελλάδα κατέλαβε την 39η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο για τις ταχύτητες του mobile internet με μέση ταχύτητα λήψης 77,01 Mbps και μεταφοράς 13,11 Mbps. Ένα μήνα πριν, η χώρα βρισκόταν στην 34η θέση με ταχύτητες 86,44 Mbps (download) και 14,68 Mbps (upload).

Σε ό,τι αφορά το σταθερό ευρυζωνικό Internet, η Ελλάδα είχε μέση ταχύτητα λήψης 49,23 Mbps και μεταφοράς 9,39 Mbps τον Μάιο. Οι αντίστοιχες ταχύτητες τον Απρίλιο ήταν 50,52 Mbps (download) και 9,57 Mbps (upload).

Οι διαφορές μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι εμφανείς, με την Θεσσαλονίκη να ανεβαίνει τρεις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη στις συνδέσεις μέσω κινητού τηλεφώνου, ενώ η Αθήνα υποχωρεί πέντε θέσεις.

Γενικά, η Ελλάδα θεωρείται μία από τις ακριβότερες ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά στις ταχύτητες πάνω από 100 Mbps. Επιπλέον, η τιμή ενός μηνιαίου πακέτου ευρυζωνικής σύνδεσης στην Ελλάδα κατατάσσει τη χώρα στην 79η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα στοιχεία δείχνουν ένα μείωση της ταχύτητας του internet στην Ελλάδα γενικότερα, ενώ η συγκριτική ανάλυση αποκαλύπτει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές στη χρήση του.

Written by admin

Έλληνας σε φοβερό ανέκδοτο: Η Αμερικάνα και ο γάμος

Άννα Μάσχα: Αναγνωρίζει το Λάθος της Για την Αρνηση της σε Σειρά