Η Δέσποινα Τσόκου αποκαλύπτει το αμάρτημά της

Η Δέσποινα Τσόκου μίλησε στην εκπομπή “Όλα για τη Ζωή μας Vita” για τη ζήλια και πώς αυτή την επηρέασε στο παρελθόν. Η ίδια ανέφερε πως όταν ήταν νεότερη ήταν πιο ζηλιάρα, αλλά πλέον δεν συγκρίνεται με άλλους αλλά με την εικόνα που έχει για τον εαυτό της. Αναφέρθηκε σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό από την εφηβεία της, όπου η ζήλια της είχε δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση της.

Από την άλλη, η ψυχολόγος Σμαράγδα Χρηστάκη ανέφερε πως η ζήλια σχετίζεται με την επιθυμία για υλικά αγαθά και αρετές που θα θέλαμε να έχουμε, καθώς και με τη διεκδίκηση ενός συντρόφου. Εξήγησε ότι ενώ η ζήλια μπορεί να είναι φυσιολογικό συναίσθημα, όταν φτάνει σε ένα σημείο όπου επηρεάζει τη ζωή και τις σχέσεις μας, τότε γίνεται τοξική.

Συνοψίζοντας, η ζήλια μπορεί να είναι μια απόλυτα ανθρώπινη αίσθηση, αλλά είναι σημαντικό να μην την επιτρέψουμε να ελέγχει τη ζωή μας και να μην αφήνουμε να μας οδηγεί σε τοξικές συμπεριφορές. Η αυτογνωσία και η αγάπη για τον εαυτό μας μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τη ζήλια με υγεία και ισορροπία.

Written by admin

Σοφία Χατζηπαντελή: Φωτογραφίζεται γυμνή φορώντας μόνο τις μπότες της

Ο γάμος του Μιχάλη Οικονόμου με τον Γιώργο Μακρή: Μια μαγική γιορτή