Η απάντηση της Περιφέρειας στη δημόσια καταγγελία της

Χamos

Όπως έγινε γνωστό, η Μαρίνα Πατούλη βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και προχώρησε και σε μια σοβαρή καταγγελία για κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής που διενεργούσε ελέγχους για covid-19. Όπως τόνισε η πρόεδρος Δικτύου SDG 17 της έγινε σύσταση να “σιωπήσει” και να μην αποκαλύψει σε κανέναν ότι νοσεί από Covid. (Δες εδώ αναλυτικά τη δημόσια καταγγελία της)
Σήμερα, με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής απαντά στα λεγόμενα της Μαρίνας Πατούλη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με αφορμή τη διαχείριση συγκεκριμένου περιστατικού που αφορά διενέργεια ελέγχου για ανίχνευση COVID 19, το Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ επισημαίνει τα παρακάτω, προκειμένου να μην υπάρξει καμία παρερμηνεία όσον αφορά στον τρόπο διαχείρισης του.
Συγκεκριμένα:
Την Τρίτη 4 Μαΐου, εξειδικευμένο κλιμάκιο κινητής μονάδας που αποτελείτο από ιατρό και νοσηλευτή, επισκέφθηκε μετά από αίτημα που υποβλήθηκε στο ΚΕΠΙΧ, την κα Μαρίνα Σταυράκη,  με στόχο τη λήψη ρινοφαρυγγικού δείγματος, με τη διαδικασία του rapid test, για πιθανή ανίχνευση του COVID 19.
Μετά τη διαπίστωση ότι το αποτέλεσμα του rapid test είναι θετικό, το κλιμάκιο ακολουθώντας το πρωτόκολλο και τις οδηγίες που έχουν τεθεί από τον  ΕΟΔΥ κι ακολουθούνται απαρέγκλιτα σε όλους τους αντίστοιχους ελέγχους που διενεργούνται, χωρίς καμία εξαίρεση, προχώρησε και σε λήψη δείγματος για PCR test ( μοριακός έλεγχος) .
Ακολούθως το δείγμα εστάλη σε εξειδικευμένο εργαστήριο προς εξέταση, ώστε να υπάρξει επιβεβαίωση ότι το αποτέλεσμα κι αυτού του ελέγχου είναι θετικό στον COVID. Μέχρι να υπάρξει η επιβεβαίωση αυτή, σε όλες τις περιπτώσεις συστήνεται στον πιθανό φορέα να περιμένει το εργαστηριακό αποτέλεσμα,  λαμβάνοντας ασφαλώς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Σημειώνεται ότι για το rapid test που αποτελεί ένδειξη το αποτέλεσμα εμφανίζεται εντός 15 λεπτών, ενώ για το PCR test (μοριακός έλεγχος) που αποτελεί επιβεβαίωση απαιτούνται πάνω από 5 ώρες. Για το αποτέλεσμα του PCRέχει ήδη ενημερωθεί αρμοδίως η ενδιαφερόμενη.
Ποτέ και σε καμία περίπτωση ελέγχου από τις χιλιάδες που έχουμε μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει, δεν υποδείχθηκε σε κανέναν πολίτη “να μην μιλήσει”, ” να σιωπήσει” ή ” να το περάσει μόνος”, όπως αναφέρθηκε αναληθώς σε ανάρτηση που έγινε στα social media. Μέχρι την επιβεβαίωση του PCR test επισημάνθηκε η ανάγκη λήψης των απαραίτητων μέτρων προστασίας.
Όπως σε όλα τα περιστατικά ελέγχων, έτσι και στο συγκεκριμένο, οι διαδικασίες που ακολουθούμε και οι οδηγίες που δίνουμε είναι απολύτως σύμφωνες με τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Δρ. Πάνος Ευσταθίου
Συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ»

Ανέκδοτο: Ο Μήτσος ετοιμάζεται για επαγγελματικό ταξίδι …! Τρελό γέλιο

8-lekseis:-deite-ti-tha-ginei-sto-epomeno-epeisodio-(5/5)-–-treiler

8 Λέξεις: Ο Παύλος φλερτάρει με την Ελισάβετ