Η αντίδραση του προέδρου της Λευκορωσίας Λουκασένκο στις καταγγελίες για την αεροπειρατεία του Μινσκ

Χamos

Η πρώτη αντίδραση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο καταγράφηκε σήμερα, τρεις ημέρες μετά το περιστατικό που προκάλεσε κατακραυγή διεθνώς, με την υποχρεωτική προσγείωση αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ και τις καταγγελίες για «κρατική αεροπειρατεία».

Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο κατηγόρησε σήμερα «αυτούς που θέλουν το κακό» της χώρας του ότι προσπαθούν να στραγγαλίσουν τη Λευκορωσία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belta, στα πρώτα του σχόλια μετά την αναγκαστική προσγείωση επιβατικού αεροσκάφους που προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή.

Ο Λουκασένκο υπεραμύνθηκε του τρόπου με τον οποίο η πρώην σοβιετική δημοκρατία διαχειρίστηκε την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης της Ryanair την Κυριακή και κατηγόρησε αυτούς που επέκριναν τη συγκεκριμένη ενέργεια ότι «παραβιάζουν κόκκινες γραμμές» και ότι εγκαταλείπουν την κοινή λογική στις επιθέσεις τους κατά της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με το Belta, ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι εξωτερικές δυνάμεις διεξάγουν «υβριδικό πόλεμο» κατά της Λευκορωσίας.

Διαβάστε επίσης «Συγκλονισμένη» και «ανήσυχη» από την εικόνα του Ρόμαν Προτασέβιτς η ‘Αγγελα ΜέρκελΣε επαναπροσδιορισμό της σχέσης με τη Ρωσία καλεί την ΕΕ ο Μακρόν

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Ανέκδοτο: Ο τυχερός σύζυγος

masterchef gr

MasterChef 26/5: Ένα πολύ απαιτητικό πιάτο αντιγραφής