Η ανάγνωση ως εργαλείο κατά των προκαταλήψεων: Η άποψη του Κώστα Χατζή

Η παιδεία είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα που πρέπει να προσφερθεί σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως εθνικότητας και κοινωνικής θέσης. Στην Ελλάδα, ωστόσο, η πολιτεία δεν έχει εστιάσει στην παροχή παιδείας στους Ρομά, με αποτέλεσμα τα παιδιά τους να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρόσβαση τους στην εκπαίδευση.

Ο Κώστας Χατζής μιλάει ανοιχτά για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ως Ρομά στην Αθήνα, περιγράφοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην αναζήτηση εργασίας και στην καθημερινή του ζωή. Αν και αντιμετωπίζει ρατσισμό λόγω της τσιγγάνικης καταγωγής του, αποδέχεται τα στίγματα και τους χαρακτηρισμούς, εξηγώντας ότι η παιδεία πρέπει να προέρχεται από την πολιτεία, η οποία όμως δεν έχει ασχοληθεί επαρκώς με την εκπαίδευση των Ρομά.

Η δήλωση του Κώστα Χατζή αποτελεί ένα κάλεσμα προς την ελληνική κυβέρνηση και την κοινωνία να εστιάσουν στην παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση όλων των παιδιών, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πιο δίκαιο και πλουραλιστικό εκπαιδευτικό σύστημα. Η παιδεία είναι το κλειδί για την ανάπτυξη και την ευημερία της κοινωνίας μας και πρέπει να είναι προσβάσιμη για όλους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Written by admin

Η πρόταση του Κώστα Τσουρού για συνεργασία με τη Φαίη Σκορδά

Latest

Άκρα του τάφου σιωπή για την Κέιτ Μίντλετον: Ζει πλέον απομονωμένη, δε θέλει ούτε τον Ουίλιαμ να δει