Menu

Η ανάγκη για εξομάλυνση: Το κόστος της πρώτης απόφασης στα 365 ευρώ ανά ζωή που χάθηκε

Η έφεση που ασκήθηκε από τον εισαγγελέα, Σπύρο Παππά, αφορά στο σύνολο της απόφασης για την εθνική τραγωδία στο Μάτι και συγκεκριμένα, την αθώωση των 15 κατηγορουμένων, τις ποινές που επιβλήθηκαν στους 5 καταδικασθέντες, την μετατροπή των ποινών σε χρηματικές και εξαγοράσιμες, αλλά και στα ελαφρυντικά που τους αναγνωρίστηκαν. Έτσι στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου αναμένεται να καθίσουν ξανά όλοι οι κατηγορούμενοι.

«Περιμένω να ξεπλύνουν την ντροπή της πρώτης απόφασης. Τρακόσια εξήντα πέντε ευρώ το κόστος κάθε ζωής νομίζω ότι δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψεις. Δεν έχει αποδοθεί καμία δικαιοσύνη», ανέφερε συγγενής θύματος.

Άλλος ένας πολίτης που έχασε άνθρωπό του στη φονική πυρκαγιά, δήλωσε: «Είναι ένα τυπικό βήμα στην ουσία και μέσα στο εφετείο δεν περιμένουμε να αλλάξουν πολλά πράγματα σε αυτή την απόφαση. Οι ποινές θα μπορούσαν να είναι θα μπορούσε να είναι πιο αυστηρές. Από την πρώτη στιγμή ο αγώνας ο δικός μας ήτανε να αλλάξουν λίγο τα πράγματα να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας. Η ιστορία με τις εθνικές τραγωδίες συνεχίζεται και θα συνεχίζεται ακριβώς γιατί υπάρχει ατιμωρησία.».

Πηγή: ethnos.gr

Written by admin

Exit mobile version