Η αλλαγή του επωνύμου μου δεν αλλάζει την ταυτότητά μου: Η ανάλυση του Κώστα Νικούλη

“Είναι ένα στοιχείο που με κάνει αυτόν που είμαι, είναι ένα μικρό σχόλιο που θέλω να κάνω” εξηγεί ο Κώστας Νικούλι.

Με αφορμή την τηλεοπτική εκπομπή “Παραλία” της ΕΡΤ, ο Κώστας Νικούλι βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή ΕΡΤ Backstage με την Κέλλυ Βρανάκη το απόγευμα του Σαββάτου. Μέσα σε όλα, ο νεαρός ηθοποιός με καταγωγή από την Αλβανία εξήγησε τους λόγους για τους οποίους διατηρεί το κανονικό του επίθετο παρά την ελληνική υπηκοότητα.

«Είχες πει σε συνέντευξη ότι “αν είσαι ξένος, είσαι πάντα ξένος”. Νιώθεις ακόμα ξένος στην Ελλάδα του 2024;» σχολίασε η παρουσιάστρια της εκπομπής, με τον Κώστα Νικούλι να απαντά ότι δεν αισθάνεται τόσο πολύ από τους άλλους ότι είναι ξένος, αν και κάποια πράγματα δεν έχουν εξαλειφθεί τελείως. Ο Κώστας εξήγησε ότι θεωρεί ότι είναι πολύ όμορφο να μπορεί κανείς να παίρνει στοιχεία από διαφορετικούς πολιτισμούς και κοινωνίες και να φτιάχνει ένα δικό του προσωπικό στοιχείο.

Αναφερόμενος στα σχόλια που έχει δεχτεί για την καταγωγή του από την Αλβανία, ο Κώστας Νικούλι εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα αρνητικά σχόλια που έχει λάβει. Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν θέλει να αλλάξει το επίθετό του λόγω της ελληνικής υπηκοότητας του, καθώς αυτό το στοιχείο τον καθορίζει ως άτομο.

Ο Κώστας Νικούλι είναι ένας από τους πολλούς νέους ανθρώπους που ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτισμούς και προσπαθούν να συνδυάσουν την πολυπολιτισμικότητα στην προσωπική τους ταυτότητα. Με τα λόγια του, μας υπενθυμίζει την σπουδαιότητα του να αποδεχόμαστε και να εκτιμούμε τις διαφορές μας και να τις αξιοποιούμε για τη δημιουργία μιας πιο πολυπολιτισμικής και ανοικτής κοινωνίας.

Written by admin

Ανεκδοτάρα με Μπόμπο: Οι ζαρτιέρες της δασκάλας

Σπάνιος πίνακας του Τιτσιάνο σε δημοπρασία μετά από 145 χρόνια