Η Αλίκη και ο Δημήτρης σας εύχονται «Καλά Χριστούγεννα» – Η ελληνική ταινία που έκοψε 650.000 εισιτήρια

Τα Χριστούγεννα του 1967, «Το πιο λαμπρό αστέρι» δεν ήταν αυτό που ακολούθησαν οι τρεις μάγοι, αλλά η Αλίκη Βουγιουκλάκη, που πρωταγωνίστησε στην ομώνυμη ταινία και έσπασε ταμεία.

Η συνταγή ήταν δοκιμασμένη: Η Αλίκη, ο Δημήτρης, ένας έρωτας με σκαμπανεβάσματα και αίσιο τέλος και φυσικά καλή μουσική και χορευτικά.

Η κρυφή ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη θα προβληθεί για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια

«Το πιο λαμπρό αστέρι» ήταν η πρώτη συνεργασία της Βουγιουκλάκη με την εταιρία «Καραγιάννης – Καρατζόπουλος».

Ήταν η ταινία, που βοήθησε την εταιρία να ορθοποδήσει οικονομικά, αφού τη χρονιά εκείνη έκοψε πάνω από 650.000 εισιτήρια και ήρθε πρώτη ανάμεσα σε 99 ταινίες.

Η Αλίκη και ο Δημήτρης, το πιο διάσημο ζευγάρι του ελληνικού κινηματογράφου, είχαν αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με το κοινό.

Φωτογραφίζονταν σε οικογενειακές στιγμές, άνοιγαν το σπίτι τους σε δημοσιογράφους και μοιράζονταν με τους αναγνώστες τις προσωπικές τους ιστορίες.

Στο πλαίσιο της οικειότητας που είχαν δημιουργήσει με τον κόσμο, οι δύο πρωταγωνιστές διάλεξαν τον δικό τους, ξεχωριστό τρόπο, για να διαφημίσουν την ταινία τους.

«Η Αλίκη και ο Δημήτρης σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα με την έγχρωμη ταινία τους, Το πιο λαμπρό αστέρι», έγραφε η διαφήμιση της εφημερίδας, δίνοντας στο κοινό της εντύπωση, ότι η ταινία ήταν το χριστουγεννιάτικο δώρο του ζευγαριού.

Πηγή: Μηχανή του Χρόνου

Γράψτε το σχόλιο σας

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Σε μοναστήρι η Δήμητρα… τι συνέβη; βίντεο

“Απατάω τη γυναίκα μου εδώ και 10 χρόνια. Αυτό με έκανε καλύτερο σύζυγο”