ΓΣΕΕ: Στο ΣτΕ για τη διάσωση των τριετιών

Κατέθεσε παρέμβαση σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την προστασία των τριετιών καθώς η ισχύ τους αμφισβητειται από τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Η Συνομοσπονδία υπερασπίζεται την ισχύ των διατάξεων για τις τριετίες που, εκτός των άλλων, αποτέλεσαν, επί σειρά ετών, περιεχόμενο των Εθνικών Γενικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ο ΣΕΒ και άλλες εργοδοτικές οργανώσεις, με αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν, υποστηρίζουν ότι οι νομοθετικές διατάξεις για τις τριετίες, που αποτέλεσαν επιπλέον διαχρονικά αντικείμενο ρύθμισης από ΕΓΣΣΕ, έχουν καταργηθεί.

Η ΓΣΕΕ θα δώσει τη μάχη υπέρ των επιδομάτων των τριετιών και στο Συμβούλιο της Επικρατείας «με σκοπό να επιβεβαιωθεί η ισχύς των συγκεκριμένων επιδομάτων, ώστε να μην επέλθει χειροτέρευση των μισθολογικών όρων εργασίας μεγάλου αριθμού εργαζομένων, που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Να μην αναβιώσει η, κατά κοινή ομολογία όχι μόνο αποτυχημένη αλλά και καταστροφική, μνημονιακή πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης δια της μείωσης των μισθών, χωρίς μνημόνιο αυτή τη φορά».

ΣΥΡΙΖΑ: Μικρό, φτωχό, υποβαθμισμένο & αυταρχικό το πανεπιστήμιο που μεθοδεύει η ΝΔ

Ψηλορείτης: Νέα ευρήματα στο μινωικό ανάκτορο της Ζωμίνθου