Γρηγόρης Γεροτζιάφας για AstraZeneca: Δεν υπάρχουν εμβόλια Α και Β διαλογής

– Όλα είναι ασφαλή

news

Τις θέσεις του για τα εμβόλια και ιδιαίτερα για το AstraZeneca, εξέφρασε ο επικεφαλής του Τμήματος Θρομβώσεων του Νοσοκομείου Tenon στο Παρίσι, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, με ανάρτησή του στα social media.

Ο Έλληνας επιστήμονας τόνισε ότι «όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή». Ενώ για το AstraZeneca σχολίασε: «Δεν υπάρχουν εμβόλια Α και Β διαλογής».

Πιο αναλυτικά η ανάρτηση του Γρηγόρη Γεροτζιάφα:

Για μια ακόμη φορά στην Ελλάδα ο δημόσιος λόγος σχετικά με την πανδημία κυριαρχείται από μια παράδοξη και μοναδική – τουλάχιστον στην Ευρώπη – αντιπαράθεση. Υπέρ ή κατά του μαζικού υποχρεωτικού εμβολιασμού. Αντί λοιπόν για θεωρία ας δούμε τι γίνεται στην πραγματική ζωή.

Σήμερα είδα στο Ιατρείο έναν 45χρονο από το Μαλί με πνευμονική εμβολή και πολλαπλό μυέλωμα (αιματολογικός καρκίνος) που τον παρακολουθώ εδώ και 12 μήνες. Εργάτης (οικοδόμος). Που μετά από την διάγνωση του μυελώματος σταμάτησε να δουλεύει. Ζει (φυτοζωεί δηλαδή) σε ένα foyer (εφτά νομά σ’ ένα δωμά δηλαδή) και τρώει ότι του δίνουν είναι παχύσαρκος (εξαιτίας των συνθηκών αδύνατον να κάνει δίαιτα κλπ). Γαλλικά ίσα ίσα τα βασικά.

Αυτός ο άνθρωπος, αν άρπαζε τον SARS-CoV-2 ήταν απλά ξεγραμμένος με συνοπτικές διαδικασίες. Όσο για την πιθανότητα να αρπάξει τον ιό κατά την διάρκεια των επιδημικών κυμάτων είναι 10 φορές μεγαλύτερη λόγω κοινωνικής τάξης (εργατική τάξη).

Εάν τον ρωτούσαμε (ως κράτος και ως γιατροί) τον Φλεβάρη «μήπως θέλετε να κάνετε το εμβόλιο». Και «πείτε μας πιο προτιμάτε (Astra ή Pfizer ή Moderna)» θα είμασταν απλώς εγκληματικά ηλίθιοι.

Εάν ερχόταν και έλεγε «όχι δεν κάνω το εμβόλιο γιατί άκουσα ότι…» και δεχόμασταν την «ελεύθερη βούληση» (αυτό είναι η προαιρετικότητα του εμβολιασμού). Θα είμασταν απλά εγκληματίες και υποκριτές

Εάν λέγαμε «πρέπει να κάνεις το εμβόλιο γιατί εάν δεν το κάνεις θα τιμωρηθείς» (και για τα λαϊκά στρώματα δεν είναι τιμωρία ο αποκλεισμός από μπαρ και τα ταξίδι). Θα είμασταν φασίζοντες υποκριτές.

Στην πραγματική ζωή λοιπόν το θέμα τίθεται με απλό και σαφή τρόπο. «Κύριε θα κάνετε το εμβόλιο – αυτό που έχουν αποφασίσει αυτοί που ξέρουν.  Γιατί θα σας προφυλάξει από μια αρρώστια που μπορεί να σας σκοτώσει, ενώ δεν σας έχει σκοτώσει ούτε το μυέλωμα ούτε η πνευμονική εμβολή… και δεν έχει μα και μου».

Αυτό είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στην πραγματική ζωή.

Ευτυχώς, οι πολίτες θέλουν να εμβολιαστούν, φοβούνται αλλά όταν τους εξηγούμε ξεπερνούν τους φόβους τους και εμβολιάζονται Οι πολίτες τόσο των λαϊκών όσο και των ανώτερων στρωμάτων είναι σοβαροί άνθρωποι. Και για αυτό περισσότερο από 75% του γενικού πληθυσμού είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Spoilers

Survivor Αποκλειστικό – Η μυστική επικοινωνία των οικογενειών Κατσούλη – Ρουμελιώτη

survivor σακης κατσουλης

Survivor Highlights 16/06: Ασταμάτητος ο Κατσούλης