Γκουαρντιόλα: «H Premier League ο πιο σημαντικός τίτλος, το UCL ο πιο όμορφος»

Χamos

Στην αξία που έχει για τη Μάντσεστερ Σίτι η συμμετοχή της στα ημιτελικά του Champions League στάθηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (28/4) πρώτου αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν. “Δεν είμαστε στην ελίτ αυτής της διοργάνωσης, αλλά θέλουμε σίγουρα να μπούμε. Όταν ανέλαβαν οι ιδιοκτήτες, ήθελαν πρώτα να φτάσουμε στην κορυφή της Αγγλίας. Είμαστε τυχεροί που έχουμε φτάσει εδώ που βρισκόμαστε” ανέφερε ο Ισπανός τεχνικός και πρόσθεσε: “H Premier League είναι ο πιο σημαντικός τίτλος, το Champions League ο πιο όμορφος”.

Ο Γκουαρντιόλα στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι “για τους περισσότερους παίκτες, είναι η πρώτη τους φορά σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, οπότε πρέπει να εστιάσουμε στο παιχνίδι μας και στις αδυναμίες τους. Με αυτή την ιδέα ταξιδεύουμε. Όλοι είναι έτοιμοι και χαρούμενοι. Είμαστε ευγνώμονες που μας δίνεται αυτή η ευκαιρία. Για κάποιους συλλόγους είναι φυσιολογικό, κάποιοι έχουν κατακτήσει πολλά Champions League, αλλά για εμάς είναι κάτι καινούριο”.

Ο προπονητής της Σίτι ξεκαθάρισε ότι, όπως σε όλα τα ματς, η ομάδα του θα επιδιώξει να έχει την μπάλα στα πόδια της, προκειμένου να δημιουργήσει ευκαιρίες, αν και παραδέχθηκε ότι θα δεχθεί κάποιες αντεπιθέσεις από την Παρί Σεν Ζερμέν. “Ξέρουμε ότι θα υποφέρουμε και στα δύο παιχνίδια και ότι θα έχουν ευκαιρίες.

Οι πάντες ξέρουν την ποιότητα που διαθέτουν, αλλά τι περιμένεις στα ημιτελικά του Champions League; Από την άλλη, όμως, θα ξοδέψεις 90 λεπτά να σκέφτεσαι τον έναν ή τον άλλο παίκτη; Πρέπει να απολαύσουμε την πίεση και την κατάσταση” υπογράμμισε ο Καταλανός.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δήλωσε θαυμαστής του Νεϊμάρ, από τότε που έπαιζε στη Σάντος, και τόνισε ότι “αν είχε μείνει στην Μπαρτσελόνα, θα είχαν πάρει ακόμη 2-3 Champions League. Εκείνος, ο Μέσι και ο Σουάρες ήταν οι καλύτεροι μπροστά. Πήγε στο Παρίσι, κάτι που δεν φαίνεται κακή απόφαση”.

Γιάννης Δημητρόγλου

masterchef

MasterChef 5 spoiler 27/4: Mystery Box… ποιος κερδίζει;

survivor tzeims

Survivor spoiler 27/4: Αυτά που σίγουρα δεν γνωρίζεις για τον Τζέιμς!