Γιώργος Καραμίχος: Τα θύματα υπέφεραν και καταστράφηκαν για το υπόλοιπο της ζωής τους

Spoilers

Ο Γιώργος Καραμίχος μίλησε στην εκπομπή After Dark και στον Θέμη Γεωργαντά για την καριέρα του στην Αμερική, την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα και για το Ελληνικό #metoo.

Γιώργος Καραμίχος: «Τα θύματα υπέφεραν και καταστράφηκαν για το υπόλοιπο της ζωής τους».

«Πολύ φυσικά προέκυψε. Έφτιαξα μία δική μου τεχνική υποκριτικής. Προέκυψε από ανάγκη σε μία ταινία που έπρεπε να βρω να κάνω κάτι, σκέφτηκα ένα ζώο. Και πήρε 12 χρόνια μέχρι να γίνει τεχνική. Και όταν πήγα στην Αμερική και έκανα την τεχνική σενάριο μου πρότειναν τη θέση του καθηγητή στη σχολή της Στέλλα Άντλερ και δεν μπορούσε να αρνηθώ». Ανέφερε στον Θέμη Γεωργαντά σχετικά με την θέση του στην σχολή υποκριτικής της Στέλλα Άντλερ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η θέση του για το Ελληνικό #metoo

«Το ότι έγινε πολύ γνωστό στον χώρο μας είναι γιατί αφορούσε σε δημόσια πρόσωπα και πουλούσε πιο πολύ. Γρήγορα θα σκάσουν και από άλλους χώρους. Το ότι έσκασε σε εμάς φέτος είναι ότι τα θέατρα ήταν κλειστά φέτος. Τα θύματα υπέφεραν και καταστράφηκαν για το υπόλοιπο της ζωής τους. Μόνο αν κάνεις πολλή δουλειά με τον εαυτό σου ….. Σοκαρίστηκα δεν ήξερα τις περισσότερες από αυτές τις ιστορίες.

Με ενόχλησε προσωπικά ότι δεν βγήκε κανείς από την κυβέρνηση να πει φτάνει η έξτρα κακοποίηση για το πως χρησιμοποιήθηκε από τα μίντια και από τους ανθρώπους που πήγαν να υπερασπιστούν αυτούς που προφανώς είχαν κακοποιήσει. Το να βγαίνει ένας δικηγόρος να ονοματίζει επαγγελματίες ομοφυλόφιλους… Θα έλεγε ποτέ δηλαδή για τα κορίτσια που βιάστηκαν είναι επαγγελματίες ετεροφυλόφιλες;

Δεν βγήκε κανείς να πει ότι απαγορεύεται το 2021 να δίνεις τίτλους σε ανθρώπινα όντα ή σε οποιοδήποτε άλλο ον. Είναι κακοποίηση της αισθητικής. Δεν μπορείς να συγχέεις την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία. Αυτή η σύγχυση πέρασε πολύ ελαφριά» .

«Έχω υποστεί bullying και από γυναίκες και από άνδρες στη δουλειά στην Ελλάδα. Μπλοκαρίσματα σε περιοδικά να μην μου κάνουν συνέντευξη. Τα έμαθα μετά». Είπε για την προσωπική του εμπειρία στη δουλειά του.

Spoilers

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Παιδικός φίλος της Καρολάιν ο αστυνομικός που συνέλαβε τον Μπάμπη

Μαργαρίτα Νικολαΐδη: Αυτός έπρεπε να κερδίσει το MasterChef, το άξιζε περισσότερο