Γιώργος Καπουτζίδης: Ο Χριστός δεν μίλησε ποτέ για την ομοφυλοφιλία

Μία ξεχωριστή ομιλία γύρω από την ομοφυλοφιλία και το coming out πραγματοποίησε ο Γιώργος Καπουτζίδης στο συνέδριο Upfront Initiative.

Ο γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός, σε απόσπασμα που προβλήθηκε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «αν εξηγήσουμε τα πράγματα, θα γίνουν καλύτερα», προσθέτοντας ότι όταν βλέπει ομοφοβικά σχόλια στεναχωριέται για τη χώρα του.

Γιώργος Καπουτζίδης: Είπαν ότι η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα, ψυχική ασθένεια, ανωμαλία, κατάρα

«Οι straight μιλούν για το τι θα κάνουν στο κρεβάτι τους πολύ ξεκάθαρα. Σου λένε και τι ώρα γίνεται. Έχουμε μεγαλώσει με το τι κάνουν οι straight στο κρεβάτι τους. Η διαφορά είναι ότι δεν χρειάζεται να εξηγήσουν. Εμείς χρειάζεται να εξηγήσουμε. Γιατί τόσα χρόνια, αν δεν εξηγήσουμε εμείς κάνοντας coming out, θα το εξηγήσουν οι straight, όπως έκαναν 2000 χρόνια τώρα και δεν τα πήγαν πολύ καλά», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Είπαν ότι η σεξουαλικότητά μας είναι θανάσιμο αμάρτημα, ψυχική ασθένεια, ανωμαλία, κατάρα που έχει έρθει από άλλο γαλαξία -έχει ειπωθεί και αυτό- και θα πάμε στην κόλαση. Και λες, επειδή δεν το έχουν εξηγήσει πολύ καλά, ίσως να το πούμε κάπως καλύτερα. Ο Χριστός δεν μίλησε ποτέ για την ομοφυλοφιλία. Η πρώτη αναφορά υπάρχει σε μια αποστολική επιγραφή, που στάλθηκε στους Ρωμαίους.

Δηλαδή δεν το έστειλαν καν σε εμάς το γράμμα, πήγαινε στη Ρώμη. Οι Κορίνθιοι πρέπει να προσέχουν από όσο ξέρω, αλλά επιστολή προς Σερραίους εγώ δεν ξέρω. Αν τα εξηγήσουμε τα πράγματα, θα γίνουν καλύτερα. Για αυτό ακριβώς μιλάω. Στην αρχή πίστευα ότι μιλώ για να αισθανθώ εγώ καλύτερα. Και αισθάνομαι καλύτερα. Μετά πίστευα ότι μιλούσα για να βοηθώ κόσμο και βοηθώ», συνέχισε.

«Όταν βλέπω ακραία, φρικτά κι ομοφοβικά σχόλια που γίνονται κάθε φορά που μιλάω, δεν στενοχωριέμαι για εμένα -είμαι παγερά αδιάφορος, δεν με πληγώνει καθόλου. Στενοχωριέμαι για την χώρα μου. Νιώθω ότι καθρεφτίζεται μια αδυναμία της χώρας να κινηθεί προς τα μπροστά. Αυτό με στεναχωρεί, επειδή την αγαπώ πολύ», τόνισε ακόμη ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Το επιχείρημα είναι ότι ο Θεός έπλασε την Εύα από τον πλευρό του Αδάμ και εγώ ρωτάω: Ήσουν κρυμμένος πίσω από καμία φραουλιά και το είδες;», πρόσθεσε αστειευόμενος.

Άγγελος Μπράτης: Εξηγεί γιατί σταμάτησε την σκληρή κριτική στο GNTM

Nατάσα Θεοδωρίδου: «Μου αρέσει πάρα πολύ η τραπ μουσική» (VIDEO)