Κορονοϊός: Γιατί θα εμβολιαστούν με τρίτη δόση οι άνω των 60 και οι υγειονομικοί

Spoilers

Σκεπτικισμός για την επέκταση χορήγησης του εμβολίου στον γενικό πληθυσμό. Ο ανεμβολίαστος έχει 10 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να νοσήσει. Σε αντίθεση με τον εμβολιασμένο που έχουν περάσει 7 μήνες από τον εμβολιασμό του. Η τρίτη δόση δεν θα είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τον γ.γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Γιατί θα εμβολιαστούν με τρίτη δόση οι άνω των 60 και οι υγειονομικοί – Ποιο είναι το σκεπτικό της απόφασης.

Προχωρά η διαδικασία προτεραιοποίησης των ομάδων υψηλού κινδύνου για νόσηση από covid-19 που θα λάβουν την αναμνηστική δόση εμβολίου.

Έχουν προηγηθεί οι ασθενείς υπό ανοσοκατασταλτική αγωγή (η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε 14 Σεπτεμβρίου). Και ακολουθούν τα άτομα που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι πολίτες άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί.

Μετά την θετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, που εξέτασε τα επιστημονικά δεδομένα. Η συζήτηση άλλωστε για την χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της covid-19 σε ομάδες πληθυσμού που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο λοίμωξης ξεκίνησε από τον Αύγουστο. Όπου κάποιες χώρες άρχισαν να χορηγούν αναμνηστικές δόσεις.

Η χορήγηση της 3ης δόσης πλην των ανοσοκατεσταλμένων, που μπορεί να δοθεί και 4 εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού είναι έξι έως οκτώ μήνες μετά από την δεύτερη δόση. Η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι mRNA εμβόλιο για τα άτομα που έχουν λάβει δυο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού.

Δυο δόσεις εμβολίου Astra Zeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

Σασμός – Ορφέας Αυγουστίδης: Τώρα βλεπόμαστε περισσότερο με τη μητέρα μου

All Star Survivor spoiler: Ολοταχώς προς ναυάγιο … τα νεύρα του Ατζούν και η κλασική συνταγή