Γιάννης Μπέζος: «Η τηλεόραση φέτος έχει θλιβερά πράγματα – Πολτός το τηλεοπτικό τοπίο»

Χειμαρρώδης, όπως πάντα, ο Γιάννης Μπέζος στον λόγο του για την τηλεόραση της… πανδημίας!

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιάννης Μπέζος στο Τύπος Tv και την δημοσιογράφο Κατερίνα Θεοδωροπούλου. Μέσα σε όλα, ο αγαπημένος ηθοποιός που τη φετινή σεζόν πρωταγωνιστεί στην κωμική σειρά «Παρουσιάστε» αναφέρθηκε στο τηλεοπτικό τοπίο και την ποιότητα αυτού στον καιρό της πανδημίας.

Τηλεοπτικά σας βλέπουμε σε μια ξεχωριστή ως προς το περιεχόμενο σειρά, το «Παρουσιάστε». Είστε ευχαριστημένος και υπερήφανος από το αποτέλεσμα;

Είμαι ικανοποιημένος για να είμαι ολιγαρκής. Οι συνθήκες και οι οικονομικές δυνατότητες, το κλίμα με τον κορονοϊό, δημιουργούν δυσκολίες, οπότε είμαι ικανοποιημένος. Όλα γίνονται με πίεση, δεν υπάρχει χρόνος. Η αποστολή μας είναι να παρηγορούμε τον κόσμο, προσπαθώ να δημιουργώ ένα κλίμα χαράς και οι τηλεθεατές να το συμμεριστούν. Είναι εξαιρετικά δύσκολο, θέλει κόπο για να γίνουν όλα όπως πρέπει, ειδικά σε ένα τηλεοπτικό τοπίο που είναι πολτός.

Τι εννοείται με τη λέξη «πολτός»; 

Η τηλεόραση έχει θλιβερά πράγματα. Μάλιστα, η εποχή που διανύουμε, λόγω κορονοϊού, ευνοεί και εκπομπές – προγράμματα κλειδαρότρυπας. Λειτουργούν εκτονωτικά για τον κόσμο.

Σας προβληματίζει ότι όλα αυτά τα προγράμματα έχουν μεγάλη απήχηση στη νέα γενιά; Σε ηλικιακά μικρότερους τηλεθεατές;

Δεν σημαίνει ότι η νέα γενιά είναι πάντα και καλή. Θεωρώ ότι ως χώρα έχουμε «νεολαγνεία», το κάνουν οι πολιτικοί, οι καλλιτέχνες. Δεν σημαίνει πως ότι κάνουν οι νέοι είναι καλό, ότι παλαιοί κακό. Πρέπει να λέμε την αλήθεια, να κάνουμε κριτικοί και οι νέοι που το αξίζουν θα καταλάβουν.

Τα δείγματα που λαμβάνετε από τον κόσμο για τη φετινή σας δουλειά ποια είναι;

Λόγω μάσκας δεν με αναγνωρίζει σχεδόν… κανείς (γέλια). Μόνο με τη γειτονιά μου έχω επαφή, που με έχει συνηθίσει.

Η τηλεθέαση του «Παρουσιάστε» τι γεύση σας αφήνει;

Είμαι ικανοποιημένος, ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, υπάρχουν σειρές, ριάλιτι, διαγωνισμοί μουσικής, ειδικά τις μέρες που παίζουμε εμείς.

Ανέκδοτο: Μία οικογένεια είχε ένα παιδί που δεν μιλάει ποτέ …! Απίστευτο γέλιο

Ποια εκπομπή του ΣΚΑΪ συζητάει, μετά από τέσσερα χρόνια, να πάει στο MEGA;