Γιάννης Μπέζος: “Η αξία δεν μετριέται με καρέκλες – Πότε πρέπει να γίνεις κακός”

Την αχρηστία μας την κάνουμε ιδεολογία. Είναι αστεία πράγματα αυτά.

Καλεσμένοι στην εκπομπή «Στούντιο 4» βρέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (17/6) ο Γιάννης Μπέζος και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Οι δύο ηθοποιοί, που φέτος συνεργάζονται στην καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «Δον Κιχώτης», μίλησαν για τη θεατρική τους συνύπαρξη αλλά και τη γενικότερη στάση τους απέναντι στη δουλειά.
«Εγώ έχω μία άποψη για τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς. Στην Ελλάδα θεωρούμε τον σκηνοθέτη ως μία προαγωγή, είναι αστεία πράγματα αυτά. Ο σκηνοθέτης είναι εφεύρημα των τελευταίων 130 χρόνων. Χωρίς τον ηθοποιό δεν υπάρχει τίποτα, είναι το πρωτοκύτταρο και ο βασιλιάς της δουλειάς μας», δηλώνει ο Γιάννης Μπέζος.
«Πρέπει όλοι να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και θάρρος. Παίζουμε με το βλέμμα στον ορίζοντα και όχι φοβισμένα. Οι θεατές φέρνουν το μεροκάματό τους για να μας δούνε, δεν είναι εναντίον μας. Γιατί υπάρχει και αυτή η μόδα τελευταία στο θέατρο. Οι θεατές έρχονται για να χαρούνε, εμείς δεν χαιρόμαστε πολλές φορές», περιγράφει ο ηθοποιός.
«Το κύρος αποδεικνύεται από αυτά που κρύβεις και όχι από αυτά που δείχνεις συνήθως. Δεν το αποδεικνύεις ούτε βρίζοντας, ούτε πετώντας καρέκλες, ούτε με το να υποτιμάς τους άλλους. Αυτά είναι λίγο πασέ και δεν νομίζω ότι μας πήγαν και ποτέ μπροστά», σημειώνει ο Γιάννης Μπέζος.

«Την αχρηστία μας την κάνουμε ιδεολογία. Ο άλλος βγαίνει από τη σχολή και την επόμενη χρονιά σκηνοθετεί Μπέκετ. Εγώ για τον Μπέκετ θέλω τέσσερα λεξικά σε κάθε γραμμή για να καταλάβω τι λέει, που έχω 45 χρόνια στη δουλειά. Αυτός έχει δικαίωμα να εκφραστεί κι εγώ το δικαίωμα να μην τον πάρω στα σοβαρά», επισημαίνει σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Γιάννης Μπέζος.
«Μερικές φορές πρέπει να γίνεσαι κακός, αντιπαθής. Θέλει προσπάθεια, δουλειά και υπομονή, να μην κάνεις κονσομασιόν δεξιά και αριστερά», υπογραμμίζει ο Γιάννης Μπέζος.

Written by admin

Απίστευτη πτώση από τη σκηνή: Το βίντεο που συγκλονίζει

Οι Αρνητικές Επιπτώσεις στην Ψυχική Υγεία: Ένα Σοβαρό Πρόβλημα