Γιαγτζόγλου στο Spoilers: Οι MMA στην Ελλάδα μας έχουν μέλλον

Spoilers

Γιαγτζόγλου: Ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της QNT στην Ελλάδα μιλάει στο Sportime.gr για τις μεικτές πολεμικές τέχνες (MMA) και όσα συνδέονται με αυτές.

Οι μεικτές πολεμικές τέχνες κερδίζουν όλο και περισσότερους οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Ένα άθλημα ιδιαίτερα δύσκολο (το 4ο δυσκολότερο άθλημα παγκοσμίως σε μελέτη με τη συμμετοχή επιστημόνων από όλο τον κόσμο, με 1ο πιο δύσκολο την πυγμαχία) και ταυτόχρονα πολύ θεαματικό.

Γήπεδα χωρητικότητας δεκάδων χιλιάδων θεατών γεμίζουν, ενώ τα PPV ξεπερνούν πλέον το 1,5 εκατομμύριο σε buys (αγορές) από τους λάτρεις του αθλήματος, προκειμένου να παρακολουθήσουν αστέρια όπως ο Conor McGregor, o Khabib Nurmagomedov, o Francis Ngannu και η Amanda Nunez. Στην Ελλάδα υπάρχει κοινό που αγαπάει τις ΜΜΑ, ωστόσο, δεν τυγχάνουν της προβολής που ίσως θα άξιζαν.

Ο Αιμίλιος Γιαγτζόγλου αποκλειστικός αντιπρόσωπος της εταιρίας συμπληρωμάτων διατροφής QNT στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια τις διοργανώσεις μεικτών πολεμικών τεχνών ως υποστηρικτής και χορηγός και μας βάζει στο κλίμα, καθώς με τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα επιστρέφουν και οι διοργανώσεις ΜΜΑ στη χώρας μας.

«Όντως επιστρέφουν σιγά-σιγά οι διοργανώσεις, όχι μόνο για MMA αλλά και οι διοργανώσεις kickboxing – πυγμαχίας. Η QNT Greece το 2021-2022 θα στηρίξει ενεργά τις διοργανώσεις Vendeta του κύριου Δημήτρη Σειρηνάκη όπου το match-making διαμορφώνεται από τον δάσκαλό μου Θανάση Κίλλα και από την ομάδα του», μας είπε ο κ. Γιαγτζόγλου.

Έπειτα, μίλησε για την προβολή του εν λόγω αθλήματος: «Κακά τα ψέματα, το MMA σε παγκόσμιο επίπεδο γνώρισε και γνωρίζει τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στα μαχητικά αθλήματα και όχι μόνο, χάρη στη διοργάνωση UFC.

Κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια με πολύ καλό μάρκετινγκ, σωστούς χειρισμούς και δημιουργία ηρώων, καθώς και πραγματικών ή fake αντιπαραθέσεων (κόντρες μαχητικές) να φθάσει στο απόγειο των μαχητικών αθλημάτων. Βεβαίως, ποτέ δεν θα επισκιαστεί η πυγμαχία, που είναι και θα παραμείνει η βασίλισσα. Όσο για την Ελλάδα, ναι, πιστεύω ότι το MMA έχει μέλλον.

Έχουμε εξαιρετικούς αθλητές, ολοκληρωμένους αθλητές που μπορούν να προσφέρουν θέαμα, μπορούν να προσελκύσουν κόσμο με το αθλητικό τους υπόβαθρο άλλα και με τον χαρακτήρα τους και σαφώς να ‘σταθούν’ και εκτός Ελλάδος σε διοργανώσεις».

Δεδομένου ότι η πανδημία έπληξε τέτοιου είδους διοργανώσεις αυτόν τον 1,5 χρόνο, επλήγησαν και οι εταιρείες συμπληρωμάτων διαστροφής, όπως η QNT, καθώς ουσιαστικά ο μαζικός ερασιτεχνικός αθλητισμός ήταν σε… παύση.

Ωστόσο ο κ. Γιαγτζόγλου είναι αισιόδοξος για το μέλλον. «Σαφώς και είμαι αισιόδοξος! Πιστεύω ότι όλο αυτό που ζούμε κάποια στιγμή θα κατασταλάξει, μάλλον θα πάρει σάρκα και οστά μια νέα πραγματικότητα… Δεν θα επιστρέψουμε στην παλιά μας καθημερινότητα, άλλα μέσα από νέες προσεγγίσεις θα πορευτούμε όλοι μας και μόνο με σκληρή και σωστή δουλειά. Μέσα στην πανδημία προέκυψαν τάσεις και νέα δεδομένα που αρκετά από αυτά θα παραμείνουν. Πρέπει, λοιπόν, να ανταποκριθούμε σε αυτά τα νέα δεδομένα.

Όπως είναι η βίαιη άνθιση ηλεκτρονικού εμπορίου και κάθε μορφής τηλεκπαίδευσης όπως και άσκησης με τα νέα ιντερνετικά μέσα. Η ζημιά που έχουμε υποστεί εμείς οι εισαγωγείς είναι τεράστια. Αναγκαστήκαμε να ‘πετάξουμε’ τόνους εμπόρευμα, ειδικότερα ροφήματα και μπάρες λόγω του ότι δεν μπόρεσαν να πουληθούν μέχρι την ημερομηνία λήξης τους. Έκλεισαν γυμναστήρια και κάποιοι αθλητικοί χώροι, αλλά κυρίως επηρεαστήκαν οι εταιρίες που τοποθετούσαν αυτόματους πωλητές σε γυμναστήρια, αλλά και σε αθλητικούς χώρους».

Όσα δεν γνωρίζουμε για τα συμπληρώματα διατροφής

Ο Αιμίλιος Γιαγτζόγλου φέρνει στη χώρα μας συμπληρώματα διατροφής μίας εκ των κορυφαίων εταιριών στην Ευρώπη της QNT. Τα συμπληρώματα διατροφής ήταν παρεξηγημένα τα προηγούμενα χρόνια. Όπως μας είπε ο κ. Γιαγτζόγλου σήμερα ο κόσμος έχει καταλάβει τη χρησιμότητά τους, κυρίως λόγω ενημέρωσης μέσω του internet και των social media.

«Πιστεύω ένα μεγάλο ποσοστό έχει καταλάβει και έχει αρχίσει να συμπεριλαμβάνει στην καθημερινή του διατροφή τα συμπληρώματα διατροφής. Να συμπληρώνει, άλλωστε, όπως το λέει και η λέξη τα γεύματά του. Τα social media έχουν βοηθήσει πολύ σε αυτό, αλλά δυστυχώς αρκετές φορές ωθούν και στην υπερκατανάλωση. Η κατάχρηση πάντα βλάπτει, οποιασδήποτε ουσίας. Οπότε το ‘παν μέτρον άριστον’ πρέπει να είναι ο οδηγός στην χρήση των συμπληρωμάτων.

Σαφώς και υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής που θα μπορούσαμε θεωρητικά να τα καταναλώνουμε συνέχεια, στη σωστή δοσολογία, χωρίς να υπάρχει κάποια αρνητική επίπτωση στον οργανισμό. Βεβαίως, αν μπορεί κάποιος να καλύψει μέσω διατροφής τις διατροφικές του ανάγκες θα μπορούσε και να μην χρησιμοποιεί συμπληρώματα, αλλά δυστυχώς η σύγχρονη καθημερινή ζωή της πόλης μάς απομακρύνει κατά πολύ απ’ αυτό».

Ο Αιμίλιος Γιαγτζόγλου με τον Γιώργο Περιβολάρη του Sportime

Όπως μας είπε ο κ. Γιαγτζόγλου τα συμπληρώματα συμπληρώνουν, δεν αντικαθιστούν τα γεύματά μας, ωστόσο τόνισε ότι θα μπορούσε ένα πρωτεϊνικό ρόφημα ή μια πρωτεϊνική μπάρα να αντικαταστήσει ένα γεύμα μας μέσα στην ημέρα, από τη στιγμή που λόγω υποχρεώσεων δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ένα πλήρες γεύμα εκείνη τη στιγμή. Άρα το πρωτεϊνικό ρόφημα ή η μπάρα έχουν τις διατροφικές αξίες για να λάβουμε τα συστατικά που χρειαζόμαστε.

Επιτρέπεται, ωστόσο, κάποιος που δεν γυμνάζεται να παίρνει συμπληρώματα διατροφής; «Κάποιος που δεν γυμνάζεται και έχει ελλιπή διατροφή, ναι, μπορεί να κάνει χρήση ‘βασικών’ συμπληρωμάτων για να καλύψει τις ημερήσιες διατροφικές του ανάγκες».

Όσο για την επικινδυνότητα των συμπληρωμάτων ο κ. Γιαγτζόγλου είναι σαφής: «Σε περίπτωση υπερκατανάλωσης εννοείται ότι μπορούν να γίνουν επικίνδυνα. Όπως ισχύει για πολλά… Για τα γαλακτοκομικά π.χ. Η υπερκατανάλωση είναι επικίνδυνη. Αναψυκτικά, ζάχαρη, κόκκινο κρέας… Η λίστα είναι πολύ μεγάλη. Πολύ μεγαλύτερη από τα συμπληρώματα».

Ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει τα σκευάσματα πρωτεΐνης και τις βιταμίνες, αλλά αγνοεί σε πολλές περιπτώσεις χρήσιμα συμπληρώματα. «Η αναγκαιότητα των συμπληρωμάτων ορίζεται από την δραστηριότητά μας.

Άλλες ανάγκες έχει ένας ποδοσφαιριστής και άλλες ανάγκες ένας που ασχολείται με την άρση βαρών. Οπότε δεν μπορούμε να το γενικεύσουμε. Σαφώς επηρεάζει η περίοδος της λήψης (προ αγωνιστική ή αγωνιστική), αλλά και η εποχή (χειμώνας – καλοκαίρι)», μας ενημερώνει ο κ. Γιαγτζόγλου και εξηγεί πότε είναι αναγκαία η λήψη συμπληρωμάτων.

«Όπως έχω επισημάνει πιο πάνω, αν κάποιος μπορεί να καλύψει μέσω της διατροφής του, τις διατροφικές του ημερήσιες ανάγκες, θα μπορούσε να μη χρησιμοποιεί συμπληρώματα διατροφής, αλλά δυστυχώς η σύγχρονη καθημερινή ζωή, το άγχος, η έλλειψη χρόνου μάς απομακρύνει κατά πολύ απ’ αυτό.

Τίποτα δεν είναι αδύνατο, με πολλά και σωστά γεύματα μπορούμε να το προσπαθήσουμε, αλλά καλό θα ήταν να τσεκάρουμε και αν το πετυχαίνουμε. Τα συμπληρώματα συμπληρώνουν, η διατροφή μας θρέφει, μας δίνει ζωή, μας κρατά μάχιμους… Πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή, αλλά και ποιότητα στη διατροφή μας».

Σχέσεις: Πέντε περίεργα πράγματα που ανεβάζουν την ανδρική λίμπιντο

Άγριες Μέλισσες spoiler

Άγριες Μέλισσες spoiler: Η Δρόσω σταρ του θεάτρου