«Για τα πανηγύρια»: Η εφαρμογή που σου δείχνει τα πανηγύρια που γίνονται κοντά σου

Καλοκαίρι χωρίς πανηγύρι, κυρίως στα ελληνικά νησιά, δεν νοείται. Γι’ αυτό κάποιοι είχαν την ιδέα να φτιάξουν μία εφαρμογή, στην οποία είναι συγκεντρωμένα περισσότερα από 1.200 πανηγύρια σε όλη τη χώρα.

Το app λέγεται «Για τα πανηγύρια», είναι δωρεάν, διαθέσιμο για όλες τις συσκευές και μπορεί να σε ενημερώσει ανά πάσα ώρα και στιγμή για το πανηγύρι που γίνεται στο μέρος που βρίσκεσαι διακοπές ή μένεις μόνιμα.

«Η διασκέδαση είναι συνώνυμο των Ελλήνων. Εμείς σαν παιδιά της επαρχίας έχουμε μεγαλώσει μέσα στα πανηγύρια και στις τοπικές γιορτές. Έτσι λοιπόν κάποιο καλοκαιρινό βράδυ μας δημιουργήθηκε η ανάγκη, να ψάξουμε τον επόμενο σταθμό της διασκέδασης μας. Προς έκπληξη μας, δεν υπήρχε κάτι ανάλογα εύχρηστο της εφαρμογής μας.

Στα χώματα όπου οι πρόγονοι μας έφτυναν και κολλούσαν τα πεντοχίλιαρα στο κούτελο του κάθε κλαρινιτζή. Εδώ που πλένουμε ακόμα τα χέρια μας με ουίσκι για να φάμε γουρνοπούλα στο πανηγύρι. Εδώ που καμιά φορά τα κουτάκια της μπύρας κρύβουν την ορχήστρα στις 7:00 το πρωί… Εδώ λοιπόν ήρθαμε εμείς να συγκεντρώσουμε όλα τα πανηγύρια σε μια εύχρηστη και απλή εφαρμογή.

Ένας πλήρης οδηγός με περισσότερα από 1.200 πανηγύρια πανελλαδικά. Αναζήτησε και βρες ποια πανηγύρια και που παίζουν σήμερα. Με το που σου περάσει από το μυαλό να ακούσεις κλαρίνο και βιολί με τη συνοδεία οινοπνεύματος, μπες, βρες και καλή διασκέδαση», σημειώνουν οι δημιουργοί της εφαρμογής.

Τα πιο γνωστά πανηγύρια στα ελληνικά νησιά

Τα πιο γνωστά παραδοσιακά πανηγύρια του καλοκαιριού στα ελληνικά νησιά έχουν την τιμητική τους κυρίως τις ημέρες του δεκαπενταύγουστου αλλά και νωρίτερα.

Στην Ικαρία γίνεται το πανήγυρι της Λαγκαδάς, γνωστό σε όλους ως της «Πανάγιας της Ρέιβερ» και είναι το μεγαλύτερο του Αιγαίου.

Το πανήγυρι της Τήνου είναι ένα από τα πιο ζωηρά καλοκαιρινά γεγονότα στο Αιγαίο.

Μέχρι την δεκαετία του 1960 το πανήγυρι της Αγίας Μαρκέλλας στη Χίο συγκρινόταν σε απήχηση με εκείνο της «Παναγίας στην Τήνο».

Στην Άνδρο γιορτάζει η «Παναγιά η Θαλασσινή», ένα εκκλησάκι πάνω στον βράχο μέσα στη θάλασσα.

Στη Σύρο γιορτάζουν την «Παναγιά τη Θαλασσινή» με περιφορά της εικόνας μέσα σε μια βάρκα.

Στην Κύθνο προς τιμήν της «Παναγίας της Κανάλας» γίνεται το μεγαλύτερο πανήγυρι με ένα τρικούβερτο γλέντι.

Αρχές του Αυγούστου στη Λέσβο και στη Σκάλα Καλλονής γίνεται η γιορτή της σαρδέλας.

Στην Αλόννησο το δεκαπενταύγουστο αναβιώνει ο παραδοσιακός γάμος.

Τον Δεκαπενταύγουστο το πανήγυρι στην Αμοργό στήνεται στην «Παναγιά την Πανοχωριανή».

Στα πανηγύρια της Πάρου, χορός και γλέντι κρατάνε μέχρι το πρωί.

Τον Δεκαπενταύγουστο όλοι συγκεντρώνονται στην παροικία για να προσκυνήσουν την εικόνα της «Παναγίας της Εκατονταπυλιανής».

Στις 23 Αυγούστου στη Νάουσα της Πάρου γίνεται το πανήγυρι των πειρατών.

Στη Σχοινούσα τον Ιούνιο γίνεται η γιορτή της φάβας, ένα μεγάλο πανήγυρι με μαγείρεμα φάβας σε μεγάλα καζάνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Άντα Λεούση: «Θησαυρός» οι επόμενες μέρες – Έρχονται λεφτά με τη σέσουλα για 2 Ζώδια

Latest

Βαριά άρρωστη η Βίκυ Παγιατάκη: Έφτασε μια ανάσα από τον θάνατο