Γη της Ελιάς spoiler: Η Βασιλική το σκάει μέσα στην νύχτα με το μωρό στην κοιλιά της – Ο λόγος;

i gi tis elias

όσο πια να κρύβονται ο Μάνος με την Μαρίνα στην Γη της Ελιάς; Ειδικά τώρα που ο Ισίδωρος ξέρει τη σχέση τους; Η στιγμή όμως που θα τον δουν μπροστά τους δεν θα είναι ούτε εύκολη ούτε ανώδυνη, λίγες ημέρες πριν γίνουν δυο δολοφονίες.

 

Μπορεί ο Ισίδωρος να ξέρει τον δεσμό του γιου του με την Μαρίνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να την ανεχτεί κιόλας. Μάλιστα, για κάποιο λόγο η κοπέλα αποτελεί κόκκινο πανί για αυτόν, παρότι έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για τη σχέση της με τον Μάνο.

Ετσι έρχεται η ώρα που ο Ισίδωρος πέφτει τυχαία πάνω στη Μαρίνα και τον Μάνο. Το αίμα του ανεβαίνει στο κεφάλι και αμέσως επιτίθεται λεκτικά στη Μαρίνα: «Δεν ντρέπεσαι λίγο να κυκλοφορείς κιόλας αγκαζέ με τον γιο μου σαν να μην τρέχει τίποτα; Κοριτσάκι μου, βάλτο καλά στο μυαλό σου. Δεν πρόκειται να μπεις πότε στο σπίτι των Βρεττάκων. Γι’ αυτό μαζέψουν και φέρσου όπως αρμόζει στην τάξη σου», της λέει. Η Μαρίνα μπορεί να είναι έτοιμη να βάλει τα κλάματα, αλλά παίρνει ανάσα και δεν τον αφήνει χωρίς απάντηση: «Δεν με ενδιαφέρει ούτε η γνώμη σου ούτε τα λεφτά σου. Αγαπάω τον Μάνο και με αγαπάει κι αυτός και θα κυκλοφορούμε όπως μας αρέσει», του ξεκαθαρίζει.

Ο Μάνος γίνεται έξαλλος και τα βάζει με τον πατέρα του: «Εμείς θα τα πούμε αλλού, όχι μέσα στη μέση του δρόμου. Κατάλαβες;», του τονίζει και παίρνει τη Μαρίνα και φεύγουν .

Στο μεταξύ η Αντιγόνη μιλάει ανοιχτά στο χωριό για τη συγγένεια ανάμεσα σε εκείνη και τον Ισίδωρο, εξοργίζοντας ακόμα περισσότερο τον Μάνο που τα έχει μαζεμένα και σε αυτή αλλά και στον πατέρα του, που έχει αφήσει την κατάσταση να του ξεφύγει και το μόνο που τον νοιάζει είναι η Μαρίνα και η σχέση του.

Ο Μάνος ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση, ενώ η Αντιγόνη βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό της και πλευρίζει τον Ισίδωρο, παριστάνοντας ότι έχει αισθήματα για εκείνον.

Η Βασιλική λέει ένα ψέμα για να καλύψει τον λόγο για τον οποίο παίρνει βιταμίνες και σίδηρο, αλλά οι γονείς την δεν την πιστεύουν. Eτσι ο Στάθης την πηγαίνει με το ζόρι να κάνει εξετάσεις αίματος. Στο μεταξύ η Αρετή δείχνει ανήσυχη καθώς σκέφτεται αμέσως το ενδεχόμενο να είναι έγκυος η κόρη της και είναι αποφασισμένη να το ερευνήσει. Μετά από όλα αυτά η Βασιλική και ο Φίλιππος, βλέποντας ότι είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθούν, αποφασίζουν να το σκάσουν για την Αθήνα.

Πριν όμως φύγουν, η Μυρτάλη ενημερώνει τη Βασιλική ότι η Αρετή υποψιάζεται την εγκυμοσύνη της κι έτσι η Βασιλική οργανώνει εσπευσμένα τη φυγή της. Το ίδιο βράδυ αφήνει σημείωμα πως φεύγει από το σπίτι, αλλάζει κινητό, ενημερώνει την Αννα και ξεκινά τη νέα της ζωή στην Αθήνα.

Στο μεταξύ ο Στάθης και η Αρετή δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το έσκασε ξανά η κόρη τους και υποψιάζονται πως έχει κάποιο δεσμό. Η Μυρτάλη, που ξέρει το μυστικό της Βασιλικής, δεν μπορεί να το πει στον Στέφανο, γεγονός που της δημιουργεί τρομερό άγχος.

Λίγα 24ωρα αργότερα η Βασιλική αποφασίζει να δώσει σημεία ζωής και τηλεφωνεί στον Στάθη, αλλά ο πατέρας της αντί να ανακουφιστεί που την ακούει και είναι καλά, εκνευρίζεται από τη συμπεριφορά της, καθώς θεωρεί πως η Βασιλική γύρισε την πλάτη στην οικογένειά της αναίτια. Στο μεταξύ φεύγει και ο Φίλιππος για την Αθήνα, προκειμένου να περάσει ένα ξέγνοιαστο διήμερο με τη Βασιλική.

κωνσταντινου και ελενης

Κωνσταντίνου & Ελένης | Πολύ κακά μαντάτα για το πιο αστείο επεισόδιο της σειράς

Όλες οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ έως 10-12-2021

Όλες οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ έως 10-12-2021