Γάτα: Ο Όλιβερ ταξίδεψε πάνω από 60 χιλιόμετρα για να βρει τη χαμένη του οικογένεια κατά τη μετακόμιση

Η οικογένεια Κούτσερ ετοιμαζόταν να μετακομίσει από το σπίτι της στο Μπρίτζπορτ της Δυτικής Βιρτζίνια στο Μόργκανταουν όταν συνειδητοποίησαν ότι ο γάτος τους Όλιβερ έλειπε. Τον έψαχναν για ώρες, αλλά τίποτα: ο μεγάλος γάτος δεν βρέθηκε και δυστυχώς οι Κούτσερ έπρεπε να πάρουν την πιο θλιβερή απόφαση: να φύγουν χωρίς αυτόν, αλλά υποσχόμενοι να επιστρέψουν για να τον αναζητήσουν.

«Ξέραμε ότι είχαμε χρόνο να συνεχίσουμε να επιστρέφουμε στο παλιό σπίτι για να τον αναζητήσουμε, οπότε ήμασταν ακόμα σίγουροι – λένε στο The Dodo -. Επιστρέφαμε κάθε Σαββατοκύριακο». Αλλά τα αποτελέσματα της έρευνάς τους ήταν πάντα τα ίδια: ο Όλιβερ δεν υπήρχε πουθενά.

«Κάθε φορά που φεύγαμε χωρίς να βρούμε ίχνος, ο γιος μου έκλαιγε ασταμάτητα. Ήταν σπαρακτικές στιγμές για να ζήσεις».


Για εβδομάδες, ο 9χρονος γιος της Χάλι Κούτσερ προσευχόταν να επιστρέψει η αληθινή γάτα του Όλιβερ. Αλλά εκείνο το αγοράκι δεν ήξερε ότι ο γούνινος φίλος του ήταν καθ’ οδόν, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι με τα πόδια, πάνω από 60 χιλιόμετρα.

Όταν οι Kutchers πούλησαν το σπίτι τους, η ελπίδα τους άρχισε να μειώνεται: «Ο πατέρας της και εγώ δεν πιστεύαμε ότι θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την απώλεια ενός κατοικίδιου σε τόσο μικρή ηλικία και να πρέπει να του το εξηγήσουμε».

Αλλά πριν αντιμετωπίσουν αυτή τη σπαρακτική στιγμή, ο Όλιβερ τους βρήκε: «Μας κοιτούσε επίμονα. Τον σήκωσα στην αγκαλιά μου… μόλις μπήκαμε μέσα, έπεσα στα γόνατα και τον κράτησα κλαίγοντας. Έμεινε εκεί μαζί μου ενώ η υπόλοιπη οικογένεια και τα κατοικίδια μαζεύονταν γύρω του».

Αργότερα, μια σάρωση με μικροτσίπ από τον κτηνίατρο επιβεβαίωσε αυτό που ήξερε ήδη η οικογένεια: Ο Όλιβερ είχε βρει από θαύμα το δρόμο για το σπίτι του, μόνος του.

Παρόλο που είχε περάσει τόσα πολλά, ο Όλιβερ ήταν το ίδιο: «Δεν φοβήθηκε, ούτε εκφοβίστηκε, ούτε τίποτα. Απλώς φαινόταν χαρούμενος που ήταν στο σπίτι και κουρασμένος».

Τώρα ασφαλής στο νέο του σπίτι, θα παραμένει πάντα μυστήριο: πώς το βρήκε; Αλλά αυτή είναι η ομορφιά των γατών.

Ντέμη Γεωργίου: Ερωτευμένη ξανά, αυτή είναι η γοητευτική σύντροφος της πρώην παίκτριας του MasterChef – φωτο

Viral video: Δείτε τις σπιτικές γάτες, να μετατρέπονται σε μικρά τερατάκια!