Φούρνος της κουζίνας: Το εύκολο τρικ που καθαρίζει τα επίμονα λίπη

Όλοι θέλουμε να έχουμε μια αστραφτερή κουζίνα, αλλά υπάρχει και η… αγγαρεία που κάνει το καθάρισμα αποθαρρυντικό. Μάλιστα, ο φούρνος της κουζίνας είναι ο πιο δύσκολος στο καθάρισμα από αρκετές ηλεκτρικές συσκευές.

Ο φούρνος της κουζίνας και το καθάρισμα του θεωρείται η πιο μισητή οικιακή δουλειά στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με μελέτη της Tombola. Τι κάνει όμως αυτή τη δουλειά τόσο δύσκολη;

Όταν δεν σκουπίζουμε το φούρνο μετά από κάθε χρήση, το φαγητό και το λίπος που πέφτει στον φούρνο ψήνονται περαιτέρω κάθε φορά που το χρησιμοποιούμε. Ο φούρνος της κουζίνας σας θέλει άμεσο καθαρισμό, μετά από κάθε ψήσιμο, και αυτό είναι ο καλύτερος τρόπος δράσης, καθώς μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο.

Φούρνος της κουζίνας: Ποιο είναι το εύκολο τρικ που καθαρίζει τα επίμονα λίπη;
Για να σας απαλλάξουμε από το περιττό τρίψιμο, αυτό είναι το τρικ για να καθαρίσετε τα επίμονα λίπη

Καθαρίστε με ένα πανί με νερό όσο ο φούρνος είναι ακόμα ζεστός.
Πριν σβήσετε το φούρνο, τοποθετήστε προσεκτικά ένα μεγάλο μπολ με ζεστό νερό, ανθεκτικό στη θερμότητα, για 20 λεπτά για να μαλακώσει τη βρωμιά και τα λίπη.
Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά, σβήστε τον φούρνο και αφήστε τον να κρυώσει και στη συνέχεια σκουπίστε τις εσωτερικές επιφάνειες με χαρτί κουζίνας.
Για τα επίμονα λίπη χρησιμοποιήστε αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και φτιάξτε μια παχιά πάστα. Προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων για άρωμα, εάν θέλετε.
Απλώστε το στις κρύες επιφάνειες του φούρνου και αφήστε το όλη τη νύχτα.
Χρησιμοποιώντας ένα διάλυμα ίσων μερών ζεστού νερού και ξιδιού, σκουπίστε την πάστα και καθαρίστε με ένα βρεγμένο πανί.
Με αυτό το τρικ δεν θα ταλαιπωρηθείτε ιδιαίτερα ούτε θα τρίβετε τον φούρνο με τις ώρες.

Κάντε το πιο εύκολο την επόμενη φορά!
Για να κάνετε τον καθαρισμό του φούρνου σας πιο εύκολο, στρώστε στη βάση του ένα αντικολλητικό χαρτί. Θα κρατήσεις τις πιτσιλιές από τα λάδια και τα λίπη και, μόλις κρυώσει, μπορείτε να το πετάξετε ενώ ο φούρνος της κουζίνας σας θα είναι καθαρός.

Προτού κάνετε οτιδήποτε, φροντίστε πρώτα να ελέγξετε το εγχειρίδιο χρήσης του φούρνου σας.

Πηγή: oloygeia.gr

Με μπαστούνι, μάσκα, εμφανώς καταβεβλημένος: Ο 89χρονος Αλέξανδρος Λυκουρέζος μετά την εξαφάνισή του από παντού (pic)

Σπύρος Παπαδόπουλος: Είμαι άρρωστος Ολυμπιακός