«Φαρμάκι» Μαργαρίτας Παπανδρέου για τη Δήμητρα Λιάνη: «Ο Ανδρέας είχε μετανιώσει για…»

Latest

«Ενώ ο Τύπος με παρουσίαζε ως μια γυναίκα με κλάση [περιωπής], συγχρόνως έκανε τη σύγκριση με την αεροσυνοδό, παρουσιάζοντας εκείνην σαν μια γυναίκα του δρόμου, μια πόρνη. Είπα στον Ανδρέα ‘δεν νομίζω πως έχουν κατασκευάσει αυτή την ιστορία. Η φήμη της από το παρελθόν είναι γνωστή’.

Οι αποκαλύψεις της Μαργαρίτας για Ανδρέα Παπανδρέου και Δήμητρα Λιάνη

Ο Ανδρέας απάντησε ‘ποτέ δεν το έκανε για τα λεφτά’. Και τότε εγώ απάντησα ‘α, απλώς της αρέσει’. Θα μπορούσα να πω ‘και εμένα μου αρέσει’ αλλά ήταν μάλλον άκαιρο εκείνη τη στιγμή. Ο Ανδρέας συνέχισε λέγοντας ότι η αεροσυνοδός ‘δεν δέχεται ποτέ χρήματα ή δώρα, δεν είναι στο στυλ της’. Αποφάσισα πως δεν ωφελούσε να της επιτεθώ τη στιγμή που εκείνος ήταν προστατευτικός απέναντί της και απέναντι στον εαυτό του».

Παρά την «κλάση» της, η Μαργαρίτα Παπανδρέου δεν αντιστέκεται στον πειρασμό να ρίξει το επίπεδο της γραφής της, αποτυπώνοντας κάποιες σκέψεις της που δεν απέχουν καθόλου από την περιοχή της ατόφιας, καθαρόαιμης «κατινιάς»: «Το μόνο πράγμα που μου έφτιαξε τη διάθεση εκείνο το διάστημα ήταν όταν έμαθα πως κάποιος στην Ελλάδα είχε δώσει σ’ ένα άλογο -ή μήπως γαϊδούρι;- το όνομα της αεροσυνοδού, χρησιμοποιώντας το υποκοριστικό της, ‘Μιμή’».

Με τα εξαιρετικά πικρόχολα σχόλιά της, η Μαργαρίτα Παπανδρέου αμφισβητεί την ειλικρίνεια των προθέσεών της Δήμητρας Λιάνη ενώ εκείνη συμπαρίστατο στον ασθενή Ανδρέα κατά τις ημέρες του Χέρφιλντ. Στην ακόλουθη παράγραφο η Λιάνη φέρεται ως ύποπτη σκηνοθεσίας και θεατρινισμού, χωρίς ίχνος ειλικρίνειας στην τρυφερότητα που επεδείκνυε στον υπέργηρο μέλλοντα σύζυγό της.

Κατά τη Μαργαρίτα, ακόμη και το ότι του έπιασε με νόημα το χέρι, ήταν μια επίδειξη υποκρισίας εκ μέρους της Λιάνη, χάριν των καραδοκούντων φωτογράφων: «Μάθαμε πως ο Ανδρέας χρειαζόταν ένα τριπλό μπαϊπάς και αντικατάσταση της βαλβίδας.

Εξαιτίας της γενικότερης κατάστασης της υγείας του όταν έφτασε, θα χρειαζόταν να περάσει χρόνος ώσπου να γίνει η εγχείρηση. Τον έβαλαν σε αυστηρή δίαιτα, ξεκίνησε την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή και του συστήθηκε να κάνει καθημερινούς περιπάτους στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Σε έναν από αυτούς τους περιπάτους η αεροσυνοδός κατάφερε να αρπάξει το χέρι του, ώστε να απαθανατιστεί από τους φωτογράφους που περίμεναν, κι αυτή η φωτογραφία ταξίδεψε μέσω των ειδησεογραφικών πρακτορείων σε όλο τον κόσμο.

Της είχε δοθεί μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδείξει την αφοσίωση της μένοντας συνεχώς στο πλευρό του και παίζοντας τον ρόλο της στοργικής συζύγου. Ο Ανδρέας ήταν αιχμάλωτος και, ό,τι κι αν ένιωθε, αναμφίβολα χρειαζόταν αυτή τη ‘στοργική φροντίδα’ όταν η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο.

Το κράτημα του χεριού με έκανε να θυμηθώ με νοσταλγία τον πρώτο καιρό της σχέσης μας, όταν ο Ανδρέας είπε πως θα μου έστελνε μήνυμα όποτε μου κρατούσε το χέρι σφίγγοντάς το σύντομα τρεις φορές και πως αυτό θα σήμαινε ‘Σ’ αγαπώ’».

Ο Ρογκαβόπουλος, ο Ολυμπιακός και οι λεπτομέρειες του συμβολαίου με την Μπασκόνια

Πηγή: athensmagazine.gr

Η δυσκολία του να εξοικονομείς: Η ντροπή στο super market

Στέφανος Κωνσταντινίδης αποθέωσε την αποτυχία του Ηνωμένου Βασιλείου στη Eurovision