Facebook: Δεν θα απαγορεύει πλέον αναρτήσεις με θεωρίες ότι ο κορωνοϊός κατασκευάστηκε από ανθρώπους

sok

Το Facebook δεν θα απαγορεύει πλέον τη δημοσίευση θεωριών, που υποστηρίζουν ότι η Covid-19 δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο, τη στιγμή που η υπόθεση ενός ατυχήματος σε εργαστήριο στην Κίνα επανέρχεται στο δημόσιο διάλογο στις ΗΠΑ.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις έρευνες, που βρίσκονται σε εξέλιξη, σχετικά με την προέλευση του κοροναϊού και κατόπιν διαβούλευσης με ειδικούς της υγείας, δεν θα αποσύρουμε πλέον από τις πλατφόρμες μας τους ισχυρισμούς ότι η Covid-19 δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο ή κατασκευάστηκε», ανέφερε χθες στον ιστότοπό του ο όμιλος, στον οποίο ανήκει, επίσης, το Instagram.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τους ειδικούς για να παρακολουθούμε την εξέλιξη της φύσης της πανδημίας και επικαιροποιούμε τακτικά τις πολιτικές μας ανάλογα με τα νέα δεδομένα και τις τάσεις που εμφανίζονται», εξηγεί το Facebook.

Η εν λόγω αλλαγή κανόνων, που είχε πρωτοαναφερθεί από το Politico, έλαβε χώρα στο ευρύτερο πλαίσιο που διαμορφώνεται από την εξαγγελία του Αμερικανού προέδρου Μπάιντεν ότι διέταξε να βρεθούν απαντήσεις σχετικά με την προέλευση του ιού. Ο ίδιος είπε την Τετάρτη ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών διερευνούσαν διάφορες θεωρίες, μεταξύ των οποίων και η πιθανότητα ενός ατυχήματος σε εργαστήριο στην Κίνα.

Οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης πιέζονται για να αντιμετωπίσουν την παραπληροφόρηση σχετικά με θέματα υγείας στις ιστοσελίδες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το Facebook ανέφερε ότι κατέβασε πάνω από 16 εκατομμύρια κομμάτια περιεχομένου από τις εφαρμογές του για παραβίαση κανόνων ως προς την παραπληροφόρηση για την Covid-19 και τα εμβόλια.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο χρησιμοποιούν 3,45 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε τουλάχιστον μία από τις τέσσερις πλατφόρμες του (Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp), κάνει πίσω από τους προηγούμενους κανονισμούς του σχετικά με την παραπληροφόρηση την εποχή της Covid-19, τους οποίους είχε επικαιροποιήσει τον περασμένο Φεβρουάριο.

Προέβλεπαν την απαγόρευση των θεωριών που έκαναν λόγο για «ανθρώπινο χέρι» πίσω από τον ιό, όπως και μεταξύ άλλων, σχετικά με την υποτιθέμενη αναποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Εκπρόσωπος του Facebook είπε πως η εταιρεία ανανεώνει τακτικά τη λίστα με τους ισχυρισμούς που απομακρύνει, με βάση τις συστάσεις ειδικών.

Facebook – Instagram: Τέλος …στο άγχος των likes από σήμερα για όποιον το επιθυμείΣτο στόχαστρο το Marketplac

Billboard Music Awards: Ο Drake νοίκιασε το γήπεδο SoFi Stadium για να γιορτάσει την βράβευσή του ως Καλλιτέχνης της Δεκαετίας

Χamos

Πέθανε ο Μαρκ Ίτον