F1 GP Baku: H pole position κρίθικε στα χιλιοστά του δευτερολέπτου FP1 (Βίντεος)

f1-gp-baku:-h-pole-position-krithike-sta-chiliosta-tou-defteroleptou-fp1-(vinteos)

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη στο Grand Prix του Μονακό που τον τοποθέτησε και στην κορυφή της βαθμολογίας, ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Αζερμπαϊτζάν.

Survivor αποχώρηση Ντάφυ: “Του άξιζε του Ντάφυ – Ο Τριαντάφυλλος έδωσε γέλιο” είπε η Ασημίνα Ιγγλέζου (Βίντεο)

Ο οδηγός της Red Bull Racing χρειάστηκε μόνο μία προσπάθεια με τα μαλακά ελαστικά της Pirelli για να εκτοπίσει από την κορυφή τις Ferrari, με τον teammate του, Sergio Perez να συμπληρώνει την τετράδα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η «Πόλη των Ανέμων» υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 26 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 50, πολύ ψηλότερα απ’ ότι στους προηγούμενους αγώνες. Είχαμε από νωρίς δράση, πράγμα λογικό δεδομένου πως πλέον και οι δοκιμές της Παρασκευής είναι ωριαίες.

Speed camera 🚀📸#AzerbaijanGP 🇦🇿 #F1 pic.twitter.com/5m2Y2xA04W

— Formula 1 (@F1) June 4, 2021

Χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά για να δούμε χρόνο στο 1.43, με τον Lewis Hamilton να δείχνει το δρόμο χρησιμοποιώντας τη μαλακή γόμα ελαστικών ενώ ο Verstappen είχε περάσει δεύτερος χρησιμοποιώντας τη μέση.

That view 🤩#AzerbaijanGP 🇦🇿 #F1 pic.twitter.com/lkaUJR7yve

— Formula 1 (@F1) June 4, 2021

Φτάνοντας στα μισά της διαδικασίας κι ενώ ο Pierre Gasly ήταν τρίτος στην κατάταξη, ο teammate του στη Scuderia AlphaTauri, Yuki Tsunoda, ακούμπησε στον τοίχο προσεγγίζοντας στη στροφή 4 και μετά πέρασε πολύ χρόνο στην έξοδο διαφυγής, προσπαθώντας να βάλει όπισθεν.

Tsunoda brushed the barriers on the entry to Turn 4 which caused him to overrun 👀

Good news! Yuki has managed to free himself (and his car!) from the run off area#AzerbaijanGP 🇦🇿 #F1 pic.twitter.com/1spovSErHW

— Formula 1 (@F1) June 4, 2021

Στο επόμενο δεκάλεπτο είδαμε σταδιακά τους οδηγούς να ανεβάζουν ρυθμό: αρχικά ο Charles Leclerc ήταν οριακά πίσω από τον Lewis, την ώρα που ο Daniel Ricciardo με τη McLaren τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή – επίσης με τη μαλακή γόμα.

Big spin for Lando Norris 😮

He ends up facing the wrong way at Turn 16 but no damage done, it seems#AzerbaijanGP 🇦🇿 #F1 pic.twitter.com/hGu5knbqmT

— Formula 1 (@F1) June 4, 2021

Ο Lando Norris με την άλλη McLaren προσπάθησε να κινηθεί ακόμα ταχύτερα αλλά έχασε το πίσω μέρος της MCL35M στη στροφή 16 αλλά τυχερός στην ατυχία του, απέφυγε τον τοίχο. Κάρι παρόμοιο συνέβη αμέσως μετά με τον Hamilton, που έχασε τα φρένα στη στροφή 15, όπως κι ο Gasly λίγο αργότερα.

Now it’s Lewis’ turn to take evasive action!

A lock up heading into Turn 15 sees him make use of the run-off area#AzerbaijanGP 🇦🇿 #F1 pic.twitter.com/KBk4JLQqF7

— Formula 1 (@F1) June 4, 2021

Με 20 λεπτά ακόμα στο χρονόμετρο, οι Ferrari έκαναν το 1-2, με τον Leclerc στο 1.43.227 και τον Carlos Sainz τρία δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του. Χρειάστηκε να φτάσουμε στα τελευταία 14 λεπτά για να δούμε και τις Red Bull με τη μαλακή γόμα. Και με αυτή, ο Verstappen πέρασε με τη πρώτη στην κορυφή, με χρόνο 43 χιλιοστά του δευτερολέπτου κάτω από εκείνον του Μονεγάσκου.

More fun and games in a run off area

That’s Bottas looking at Norris #AzerbaijanGP 🇦🇿 #F1 pic.twitter.com/EA93bZWuu5

— Formula 1 (@F1) June 4, 2021

Τα τελικά στάδια της διαδικασίας είχαμε κι άλλα συμβάντα, με τον Sainz να χάνει τα φρένα στη στροφή 15, τον Valtteri Bottas με τη Mercedes και τον Norris να έχουν ίδια μοίρα στη στροφή 2, τον Mick Schumacher να βγαίνει στην έξοδο διαφυγής της στροφής 4 και τον teammate του στη Haas, Nikita Mazepin να χάνει εντελώς τον έλεγχο στη στροφή 16, ακουμπώντας στον τοίχο.

Η καρό σημαία βρήκε τους ταύρους στις θέσεις 1 και 4, με τις Ferrari ανάμεσά τους, με πέμπτο τον Ricciardo για λογαριασμό της McLaren. Όσο για τις Mercedes, περιορίστηκαν στις θέσεις 7 και 10.

That’s the chequered flag for #FP1 at the #AzerbaijanGP. 🇦🇿🏁

Daniel finishes the session in P5 and Lando in P8. Good work, team. 👊 pic.twitter.com/i7zNaGdbOj

— McLaren (@McLarenF1) June 4, 2021

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

sok

Survivor spoiler 4/6: Χαμός στην ακτή …

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και του ΕΟΔΥ για τον covid-19

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και του ΕΟΔΥ για τον covid-19