Φ-Β Σταϊνμάιερ: Να μη γίνει η Ευρώπη ο αποδιοπομπαίος τράγος για την κρίση του κορονοϊού

Φ-Β Σταϊνμάιερ: Να μη γίνει η Ευρώπη ο αποδιοπομπαίος τράγος για την κρίση του κορονοϊού

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ προειδοποίησε να μην επιρριφθούν αδικαιολόγητες ευθύνες στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας για να μην γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος για την κρίση του κορονοϊού.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, ο Σταϊνμάιερ είπε ότι «το να επιρρίπτονται ευθύνες στην Ευρώπη για τον κορονοϊό είναι κάτι το οποίο θα μας πλήξει όλους. Η Ευρώπη δεν πρέπει να γίνει ο αποδιοπομπαίος για την κρίση του κορονοϊού».

Ο Γερμανός πρόεδρος υπενθύμισε «την ιστορική ευθύνη της Γερμανίας και της Γαλλίας να μην αφήσουν την Ευρώπη στα χέρια των αντιπάλων της. Το γεγονός ότι το πρώτο τμου ταξίδι στο εξωτερικό μετά από πολλούς μήνες με φέρνει στο Παρίσι έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν υπάρχει πιο σημαντικός εταίρος για τη Γερμανία από τη Γαλλία», τόνισε.

Πριν από λίγες μέρες, ο Γερμανός πρόεδρος υπέγραψε το νόμο για το μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2027, ο οποίος περιέχει επίσης και την έγκριση του Ταμείου ανάκαμψης από την κρίση του κορονοϊού, ο οποίος ανέρχεται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Σταϊνμάιερ τόνισε στο Παρίσι ότι «δεν χρειαζόμαστε μόνο ένα γεμάτο κοινό λογαριασμό, αλλά και μια ευρωπαϊκή ενοποιητική ιδέα. Η Ευρώπη δεν χρειάζεται τίποτα πιο επειγόντως παρά ένα σήμα εκκίνησης», όπως είπε.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επαίνεσε με την σειρά του την ευρωπαϊκή συνοχή κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Πηγή: Deutschlandfunk

Βρείτε μας στο Twitter! Πατήστε εδώ

Διαβάστε επίσης »

farma

Φάρμα spoiler 01/05: Μεγάλο Σάββατο με τρελές ανατροπές και μεγάλο ΜΠΑΜ στο κτήμα!

Οι Βρυξέλες απορρίπτουν οποιαδήποτε προοπτική επαναχάραξης συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια

Οι Βρυξέλες απορρίπτουν οποιαδήποτε προοπτική επαναχάραξης συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια