«Έξι Μεγάλοι Ζωγράφοι» στο Δ. Φιλοθέης-Ψυχικού με ελεύθερη είσοδο

Την Πέμπτη 16 Μαΐου συνεχίζεται το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα, «Έξι Μεγάλοι Ζωγράφοι», που διοργανώνει ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού με ελεύθερη είσοδο.

Με σκοπό να γνωρίσουμε χαρακτηριστικά έργα μεγάλων δημιουργών του 20ου αιώνα, θα ανακαλύψουμε σε έξι συναντήσεις, τα ερεθίσματα που τους ώθησαν να διαμορφώσουν & να εξελίξουν την τέχνη τους, αλλά και να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από τα δικά τους έργα, εξερευνώντας σκέψεις & συναισθήματα.

Αναφερόμαστε κυρίως στην καλλιτεχνική παραγωγή της Μοντέρνας τέχνης, που παρατηρήθηκε από τα τέλη του 19ου αιώνα, όπου οι συμμετέχοντες θα «γνωρίσουν» τους καλλιτέχνες :

«4η Συνάντηση Σεμιναρίου» με την Μεξικάνα ζωγράφο Φρίντα Κάλο (1907 – 1954), της οποίας το στυλ που χρησιμοποιεί φαίνεται επηρεασμένο από τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στο Μεξικό, αλλά φαίνεται να έχει δεχτεί και επίδραση Ευρωπαϊκών ρευμάτων στα οποία συμπεριλαμβάνονται ο Ρεαλισμός, ο Συμβολισμός & ο Υπερρεαλισμός. Αρκετά έργα της είναι αυτοπροσωπογραφίες, μέσα από τις οποίες εκφράζεται ο προσωπικός πόνος & η σεξουαλικότητά της.

Πότε : 16:30 – 19:00, Ελεύθερη Είσοδος
Που : Οικολογικό Πάρκο, Στρ. Μακρυγιάννη, Ν. Ψυχικό, τηλ.: 210 6776 033

Serial Killer στην Κύπρο: Και τρίτη πλάκα τσιμέντου στην Κόκκινη Λίμνη

Παπανάτσιου: Στη Βουλή οι βελτιώσεις για μειωμένο ΦΠΑ -Τι αλλάζει (λίστα)