Έβρος: Η ανέγερση εκκλησίας εμπνευσμένη από την Αγιά Σοφιά

Σύμφωνα με το e-evros.gr, ολα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2021, όταν ο κ. Κώστας Σωτηρόπουλος, ένας 75χρονος κάτοικος του Φυλακίου, παραχώρησε ένα αγροτεμάχιο του έκτασης έξι στρεμμάτων – που βρίσκεται μεταξύ των 33 που ενοικιάστηκαν από το κράτος για την επέκταση του ΚΥΤ και του ΠΡΟΚΕΚΑ – προκειμένου να ανεγερθεί μια εκκλησία.

Οι κάτοικοι του Φυλακίου Έβρου είχαν αποφασίσει να κατασκευάσουν μια εκκλησία, παρόμοια με αυτή της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέκταση των δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που λειτουργούν στο χωριό. Για την ανέγερση του ναού υπολογιζόταν ότι θα χρειάζονταν πάνω από 60.000 ευρώ.

Μετά από πολλές δυσκολίες με τη γραφειοκρατία, πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι έγινε το πρώτο βήμα για την ανέγερση της εκκλησίας, με την τοποθέτηση των θεμελίων.

Να σημειωθεί ότι η αρχιτεκτονική της εκκλησίας θα είναι παρόμοια με εκείνη της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, αν και σε μικρότερη κλίμακα, 1 προς 10, ενώ οι κάτοικοι υπολογίζουν πως θα είναι περίπου 70 τετραγωνικά μέτρα.

Πηγή: newsbomb.gr

Written by admin

Σε 1 μήνα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη – Σε ποια περίπτωση θα επιστρέψει στη φυλακή

Νεράιδα με κάψες σε ανέκδοτο: Ήθελε… 20 φορές