Eurovision 2023: Τα 7 τραγούδια που μπαίνουν στην τελική ευθεία

Επτά τραγούδια βαθμολόγησαν σήμερα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τα 70 μέλη της Επιτροπής Κοινού, η οποία συμμετέχει για πρώτη φορά στη διαδικασία επιλογής του τραγουδιού, το οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη φετινή Eurovision. Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ, τον Μάιο.

Οι καλλιτέχνες και τα τραγούδια που άκουσε η Επιτροπή Κοινού είναι τα εξής:

Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου «We are Young»
Μελίσσα Μαντζούκη «Liar»
Bίκτωρ Βερνίκος «What they say»
Μόνικα «I’ m proud»
Leon of Athens «Somewhere to go»
Κλαυδία «Holy water»
Μαρία Μαραγκού-Αντωνία Καούρη «Shout out»

Η ψηφοφορία έγινε στο Studio Ε της ΕΡΤ, που είχε διαμορφωθεί ειδικά για την σημερινή ημέρα. Τα επτά τραγούδια βαθμολογήθηκαν, όπως ακριβώς και στην Eurovision, ενώ συμβολαιογράφος επικύρωσε τις ψήφους των 70 μελών πριν αυτές τοποθετηθούν στην κάλπη.

Η τελική επιλογή θα συνδιαμορφωθεί από τη σημερινή ψηφοφορία, που θα αναδείξει τα επικρατέστερα τραγούδια, και από την αντίστοιχη της 7μελούς Επιτροπής της ΕΡΤ, με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της Επιτροπής Κοινού, έναντι 49,4% της ψήφου της Επιτροπής της ΕΡΤ. Όπως επισημαίνεται, τα 70 μέλη της Επιτροπής Κοινού προέκυψαν με κριτήρια που είχαν προανακοινωθεί για την ηλικιακή αντιπροσώπευση του κοινού ύστερα από κλήρωση που έγινε ανάμεσα στις 2.982 συμμετοχές που δέχθηκε η ΕΡΤ στην πλατφόρμα της.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

Χορηγός Επικοινωνίας

Πανικός στο tik tok με βίντεο που λέει ότι “πέθανε” ο τράπερ Light

Σασμός 2ος Κύκλος spoiler: Ο Σταύρος φτάνει στα άκρα για για να πάρει την κηδεμονία