Μαρία Κορινθίου: Τα 5 πράγματα που άλλαξε κι έχασε 15 κιλά κι αυτό που τρώει κάθε μέρα

Περίοδος μεγάλων αλλαγών για τη Μαρία Κορινθίου, η οποία όχι μόνο ανέλαβε το «Πρωινό» αλλά είναι φανερό πως έχει αλλάξει και την εμφάνισή της.Πολύ πρόσφατα κατάφερε να εκπληρώσει έναν πολύ σημαντικό της στόχο και να απαλλαγεί από κάποια περιττά κιλάκια που την είχαν ταλαιπωρήσει τα τελευταία χρόνια.

«Έχασα κιλά. Δεν κάνω γυμναστική. Ήταν υπέρβαση το ότι μπήκα σε μια διαδικασία να κάνω τη διατροφή γιατί ανέβηκα στην ζυγαριά μετά από 14 χρόνια και είδα ότι είχα πάρει. Είχα να ανέβω από τότε που ήμουν έγκυος. Αισθανόμουν ότι είχε ξεφύγει λίγο η κατάσταση και λέω ας ανέβω. Και ανεβαίνω και παθαίνω τα εγκεφαλικά μου εκείνη την ώρα», είπε, με το καλλίγραμμο κορμί της να μην περνάει απαρατήρητο. Xωρίς άγχος και πανικό η Μαρία Κορινθίου ακολούθησε μια πρωτεϊνική διατροφή, η οποία στηρίζεται σε λαχανικά κρέας και ψάρι, εντάσσοντας το γιαούρτι ως βραδινό αλλά και μεταξύ των γευμάτων.

«Αισθανόμουν ότι πνιγόμουν. Ανέβηκα πάνω στη ζυγαριά και συγκλονίστηκα γιατί είχα πάρει αρκετά κιλά. Εκείνη την ώρα είπα “τώρα ξεκινάω διατροφή και αποτοξίνωση”. Πήγα σε διαιτολόγο… Δεν ζορίστηκα. Ήμουν προσηλωμένη και αποφασισμένη από την αρχή. Είπα ότι αν δεν κάνω τώρα δίαιτα, δεν θα τα χάσω ποτέ. Μου αρέσουν έτσι κι αλλιώς και τα ψητά και οι σαλάτες. Το μόνο που με ενόχλησε ήταν ότι έπρεπε να τρώω γιαούρτι και να κόψω τους καφέδες».

Για να χάσει τα 15 κιλά η Μαρία Κορινθίου ακολούθησε 5 απλά αλλά πολύ σημαντικά tips, τα οποία έδωσαν ένα έξτρα πουσάρισμα στον μεταβολισμό της.

Τα 5 tips που ακολούθησε η Μαρία Κορινθίου

Έβαλε στο μενού της τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, λαχανίδα, σέσκουλο, μαρούλι, μπρόκολο κα) τα οποία παρέχουν σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, μαγνησίου που βοηθά τους μυς και την εγκεφαλική λειτουργία.

Δεν τρώει το βράδυ το κύριος γεύμα της. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι όσοι καταναλώνουν τις περισσότερες θερμίδες τους στο δείπνο, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι, συγκριτικά με όσους γευμάτιζαν νωρίτερα.

Η Μαρία Κορινθίου κοιμάται τουλάχιστον για 8 ώρες. Η έλλειψη ύπνου εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και κατά συνέπεια αποτελεί τροχοπέδη στην απώλεια βάρους.

Αύξησε την ποσότητα νερού και την κατανάλωση πράσινου τσάι. Μελέτη που δημοσιεύτηκε, έδειξε ότι τα άτομα που έπιναν τέσσερα φλιτζάνια πράσινο τσάι καθημερινά, έχασαν περισσότερο βάρος και μείωσαν την αρτηριακή πίεση περισσότερο από όσους δεν έπιναν τσάι.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού αυξάνουν τον μεταβολισμό. Μείωσε το άγχος της. Χάρη στην πρωτεϊνική διατροφή η Μαρία Κορινθίου κατάφερε να χάσει σημαντικά ποσοστά λίπους, με τα αποτελέσματα πλέον να την δικαιώνουν.

3 παραδείγματα πρωτεϊνικών ημερών που μπορείτε να εντάξετε μέσα στην εβδομάδα

Ημέρα #1

Πρωινό: Τρία αυγά με μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως και φυστικοβούτυρο.

Μεσημεριανό: Μια μπριζόλα μεσαία (170 γραμμαρίων). Συνόδευσέ τη με γλυκοπατάτα και μπρόκολο.

Βραδινό: Πράσινη σαλάτα με τυρί cottage και αβοκάντο. Φάε μετά και ένα πορτοκάλι.

Ημέρα #2

Πρωινό: Ένα smoothie με φράουλες, γάλα καρυδας κι ένα scoop σκόνη πρωτεΐνης.

Μεσημεριανό: Ένα κομμάτι σολομού ψημένο με λάδι και πράσινα λαχανικά. Φρούτο: ένα μήλο.

Βραδινό: Ένα κομμάτι κοτόπουλο με κινόα και λαχανάκια Βρυξελλών.

Ημέρα #3

Πρωινό: Ένα κεσεδάκι γιαούρτι με δημητριακά ολικής αλέσεως και αποξηραμένα δαμάσκηνα.

Μεσημεριανό: Ένα κομμάτι κοτόπουλο με καστανό ρύζι και αβοκάντο. Φρούτο: ένα ροδάκινο.

Βραδινό: Ένα κομμάτι μπακαλιάρου μαζί με φακές και μπρόκολο.

GNTM spoiler: Κουκλάρα βγήκε μόνο με μία μπλούζα και μπότες

Ελένη Φουρέιρα: Είναι έγκυος ; Η ανάρτηση που μοιράστηκε και φούντωσε τις φήμες περί εγκυμοσύνης