Άννα – Κύνθια Μπουσδούκου: Έτσι είναι σήμερα η Άννα Μπουσδούκου … με τι ασχολείται τώρα και γιατί έφυγε από τον ΣΚΑΪ – φώτο

Η εντυπωσιακή δημοσιογράφος έχει αλλάξει πλέον τομέα και βοηθάει τη δημοσιογραφία από τον νέο της ρόλο!

Την γνωρίσαμε ως παρουσιάστρια εκπομπής του ΣΚΑΪ, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει εξαφανιστεί από την τηλεόραση.

Η Άννα – Κύνθια Μπουσδούκου είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος και συνιδρύτρια του iMEdD – incubator for Media Education and Development. Από το 2016, η Άννα – Κύνθια είναι επίσης σύμβουλος του Ιδρύματος σε δωρεές για την ενίσχυση της δημοσιογραφίας και έχει την επιμέλεια και παρουσίαση της μηνιαίας σειράς εκδηλώσεων του ΙΣΝ, ΔΙΑΛΟΓΟΙ.

Πρόσφατα, μίλησε στο News247 για τη Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας του iMEdD και η συνέντευξη φιλοξενήθηκε από φωτογραφίες της.

Η νεαρή δημοσιογράφος παραμένει πανέμορφη, ενώ όπως θα διαβάσετε, πλέον ασχολείται με κάτι πάρα πολύ σοβαρό.

Την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη, το iMEdD διοργανώνει τη Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας 2022 με θέμα της “A Matter of Trust”. Πώς θα μπορούσε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών σε παγκόσμιο επίπεδο και ειδικότερα στην περίπτωση της Ελλάδας;

Αυτή είναι ερώτηση πολλών εκατομμυρίων, αλλά πρώτα ας αναλογιστούμε εάν χρειαζόμαστε και θέλουμε να υπάρχει η Δημοσιογραφία. Από εκεί και πέρα θα χρειαστεί να αποσαφηνίσουμε τι είναι η Δημοσιογραφία. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να βρεθεί έδαφος και πόροι για δημοσιογραφική έρευνα και δεδομένα και ας μείνουν οι τίτλοι και οι απόψεις για τα social media που πλέον θεωρούνται από τις πρώτες επιλογές του κοινού για την ενημέρωση του. Και αυτό πιστεύω είναι ευθύνη βασικά της βιομηχανίας των media και των επαγγελματιών του χώρου, και στη συνέχεια έρχεται η φωνή του πολίτη. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει σύνδεση της καθημερινότητας του πολίτη με όσα ερευνά ένας/μια δημοσιογράφος, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει συχνά, γιατί πολλοί επαγγελματίες έχουν αρκετούς περιορισμούς για πρόσβαση σε αυτό που ονομάζουμε “πεδίο”. Έχω πει και παλαιότερα ότι δεν χρειαζόμαστε Δημοσιογράφους για να τους αγαπάμε ή να τους μισούμε, αλλά για να τους εμπιστευόμαστε.

Ποιες θεωρείτε τις μεγαλύτερες προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει κάποιος που ξεκινάει να ασχολείται σήμερα με τη δημοσιογραφία;
Μα τι άλλο χειρότερο από την έλλειψη εμπιστοσύνης από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας προς τη Δημοσιογραφία; Επίσης τεράστια πρόκληση είναι το μη βιώσιμο μιντιακό περιβάλλον που κατακλύζεται από μη κερδοφόρες επιχειρήσεις οι οποίες με τη σειρά τους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επενδύσουν στη Δημοσιογραφία. Κανείς δεν είπε ότι η Δημοσιογραφία δεν κοστίζει, αρκεί ως Δημοσιογραφία να νοείται η έρευνα.

 

 

Η Αννα Μπουσδούκου εξηγεί πώς πήρε την απόφαση να φύγει από την τηλεόραση

Για την απόφασή της να «αφήσει» την θέση της παρουσιάστριας καθώς και για το αν σκέφτεται κάποια στιγμή να επιστρέψει στην τηλεόραση μίλησε η Αννα Μπουσδούκου σε παλιότερη συνέντευξή της στο DownTown.

Αναλυτικά μέρος της συνέντευξης.

Πώς η Μπουσδούκου αποφάσισε να φύγει από τον ΣΚΑΪ

Πόσα χρόνια ήσουν στο ΣΚΑΪ;

Δεκατρία χρόνια, από φοιτήτρια.

Και στις διακοπές αποφασίζεις έτσι απλά να σταματήσεις όλο αυτό που είχες χτίσει εκεί; Ήταν τόσο εύκολο;

Δεν υπάρχει απάντηση στο εύκο­λα ή δύσκολα. Επίσης, η χρονική διάρκεια που θα χρειαστεί για τη λήψη μιας απόφασης δεν χαρα­κτηρίζει και την απόφαση. Όταν ωριμάζουν μέσα σου τα πράγματα, μπορεί να πάρεις μια στιγμιαία απόφαση, η οποία, όμως, τελικά εί­ναι πολύ ώριμη.

Σε ρωτάω γιατί έκανες κάτι που πολ­λοί συνάδερφοι σου θα ήθελαν. Και εσύ απλώς έκλεισες την πόρτα. Και ήταν και πάρα πολύ ωραίο όλο αυτό, και εσύ απλώς έκλεισες την πόρτα.

Και ήταν και πάρα πολύ ωραίο όλο αυτό, και ήμουν και πάρα πολύ ευγνώμων. Συνολικά σε αυτά τα 13 χρόνια έμαθα πολλά πράγματα. Αλλά δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός μου η τηλεόραση. Ήταν κάτι, όμως, το οποίο μου ήρθε, ήταν κάτι το οποίο το ευχαριστήθηκα, ήταν κάτι το οποίο το έζησα, ήταν κάτι το οποίο με προβλημάτισε, ήταν κάτι το οποίο το ζύγισα και είναι κάτι το οποίο δεν φοβήθηκα ούτε όταν μου ήρθε, αλλά ούτε όταν το διέκοψα.

Να στο πω πιο απλά, δεν ψήθηκες ποτέ από το «παραμύθι» της τηλεό­ρασης; Δεν είχες τη ματαιοδοξία που έχουν οι άνθρωποι που δουλεύουν μπροστά από τις κάμερες;

Όχι, δεν με καθόρισε ποτέ αυτό. Δεν είμαι η ‘Αννα η παρουσιάστρια, είμαι η ‘Αννα – Κύνθια, που είναι ολόκληρο το όνομα μου. Πρώτα απ’ όλα, έχω κάποιες αναζητήσεις, έχω έναν προσανατολισμό, ο οποίος μέσα στη ζωή αλ­λάζει όπως όλα. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάτι θα πρέπει να μείνει μπετό και δεν μου αρέσει κιόλας αυτή η λογική.

Περνούσες καλά στον ΣΚΑΙ;

Περνούσα καλά. Θέλω να πω, δηλαδή, ότι ήταν όπως ένας ζωντανός οργανισμός ή μια σχέση. Τα είχε όλα. Είχε και τα πάνω, είχε και τα κάτω, είχε και την ευχαρίστηση γι’ αυτό που κάνω, είχε και τις κακές στιγμές.

Κωνσταντίνος Αργυρός: Θύμας απάτης ο τραγουδιστής στα social media

Μαμά ΑΜΕΑ: Είναι μαμά, ΑΜΕΑ και δέχεται συνεχώς κριτική και υποδείξεις από τις άλλες…τέλειες μαμάδες!