Έρχεται η 2η έκδοση των “Playbooks”, εν μέσω του 4ου κύματος κορονοϊού

Έρχεται η 2η έκδοση των “Playbooks”, εν μέσω του 4ου κύματος κορονοϊού

Ο αριθμός των θανάτων στην Ιαπωνία από τον κορoνoϊό ξεπέρασε τους 10.000 τη Δευτέρα. Το ορόσημο ήρθε περίπου τρεις μήνες αφότου ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από COVID-19 έφτασε τους 5.000, μέσα σε διάστημα 11 μηνών από τον πρώτο Θάνατο που είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

Η «μακάβρια λίστα» πλέον αριθμεί 10.019 ανθρώπους, ενώ την ίδια ημέρα ανακοινώθηκαν 425 νέα κρούσματα στο Τόκιο και 924 στο δυτικό νομό της Οσάκα. Ο ημερήσιος υπολογισμός νέων κρουσμάτων στο Τόκιο ήταν κατά μέσο όρο 730 για την τελευταία εβδομάδα, αυξημένος κατά 21,5% από τα 600,6 της προηγούμενης.

Εν μέσω του τέταρτου κύματος, πάντως, που πλήττει την Ιαπωνία, οι διοργανωτές του Τόκιο 2020 και η ΔΟΕ αναμένεται να ανακοινώσουν αυτήν την εβδομάδα νέα μέτρα προκειμένου να αγωνιστούν με ασφάλεια οι 15.400 αθλητές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Η κυκλοφορία της δεύτερης έκδοσης των λεγόμενων “Playbooks”, μάλιστα, έρχεται τη στιγμή που οι εμβολιασμοί στην «οικοδέσποινα» των Ολυμπιακών Αγώνων βρίσκονται περίπου στο 1%, ενώ το ποσοστό των Ιαπώνων που εναντιώνονται στην τέλεση του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη αυξάνεται διαρκώς και βρίσκεται μεταξύ 70-80%, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. 

Στο “Playbook” oι διοργανωτές αναμένεται να ανακοινώσουν καθημερινά τεστ στους αθλητές, και μείωση της καραντίνας των 14 ημερών, επιτρέποντας τους να προπονούνται αμέσως μετά την άφιξη τους στην Ιαπωνία. 

Ωστόσο, θα πρέπει να παραμένουν μέσα σε «φούσκα» που θα υπάρχει στο Ολυμπιακό Χωριό και στους χώρους προπόνησης. Επίσης, το Kyodo ανέφερε, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ότι αθλητές και προσωπικό θα πρέπει εντός 96 ωρών να έχουν υποβληθεί δύο φορές σε τεστ κορονοϊού πριν αναχωρήσουν από τις πατρίδες τους, ενώ θα υποβάλλονται σε τεστ και κατά την άφιξή τους στην Ιαπωνία.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΩΜΑΣ

Διαβάστε επίσης »

survivor tzeims

Survivor James Καφετζής: Τι έκανε ο Τζέημς πριν μπει στο παιχνίδι-Που και να ‘ξερες Παππά…

survivor-:-aftos-einai-o-protos-ypopsifios-gia-apochorisi

Survivor : Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για αποχώρηση