Επίσκεψη Ζ. Ράπτη και Ζ.Μακρή στο 18ο Δημοτικό Σχολείο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος

Χamos

Με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη επισκέφθηκε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, το 18ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου.

Η υφυπουργός Υγείας μοίρασε στους μαθητές ενημερωτικό τετράδιο, το οποίο περιλαμβάνει μηνύματα αγωγής υγείας κατά του καπνίσματος και προστασίας από το ενεργητικό και παθητικό κάπνισμα.

Το ενημερωτικό αυτό τετράδιο “Μαθαίνω να Μην Καπνίζω”, σχεδιάστηκε με επιμέλεια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, του Ερευνητικού Εργαστηρίου George D. Behrakis και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, για την πρόληψη του καπνίσματος στη μαθητική κοινότητα.

“Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα, η οποία μας υπενθυμίζει πόσο βλαβερό είναι το κάπνισμα για την υγεία μας .

Το κάπνισμα, όπως όλοι γνωρίζουμε καταστρέφει τους πνεύμονες και δυσκολεύει την αναπνοή. Σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε την υγεία μας και να είμαστε πάντα γεροί και δυνατοί.

Μαθαίνουμε να μην καπνίζουμε, ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής με σωστή διατροφή και άσκηση και προτρέπουμε τους γύρω μας να κόψουν σήμερα το κάπνισμα”, ανέφερε η κ. Ράπτη.

kapnisma

Διακοπή καπνίσματος: Η μόνη πρόληψη για ΧΑΠ και καρκίνο του πνεύμονα

kriti:-isovia-katheirksi-ston-dolofono-tou-73chronou-manoli-finokalioti

Κρήτη: Ισόβια κάθειρξη στον δολοφόνο του 73χρονου Μανώλη Φινοκαλιώτη