Επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου στον Έβρο

Επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου στον Έβρο

Με τους δημάρχους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, Παναγιώτη Καλακίκο, Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου και Βασίλη Μαυρίδη, αντίστοιχα, καθώς και τον πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, συναντήθηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το νομό Έβρου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, Περικλή Μήτκα.

Σε σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Συρίγος αναφέρει: «Συνομιλήσαμε με τον Σύλλογο Φοιτητών της Νοσηλευτικής Σχολής στο Διδυμότειχο, ακούσαμε τις ανησυχίες και τις προτάσεις των φοιτητριών που εκπροσωπούν το Σύλλογο. Εξετάσαμε τις προοπτικές ίδρυσης μίας Πανεπιστημιούπολης στο Διδυμότειχο δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό, οι οποίες θα αξιοποιήσουν τις ικανότητες των ντόπιων κατοίκων, και θα δώσουν την ευκαιρία σε νέους από άλλα μέρη της Ελλάδος να γνωρίσουν τον πλούτο της Θράκης φοιτώντας εκεί».

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, τέθηκε, μεταξύ άλλων, υπόψη του υπουργού το θέμα της ισόρροπης ανάπτυξης όλων των περιοχών του νομού Έβρου, της περαιτέρω ενδυνάμωσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και της λειτουργία σχολών Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Αμπελουργίας.

 

Λ.Π.

Βρείτε μας στο Twitter! Πατήστε εδώ

Διαβάστε επίσης »

Κάτας: «Παίξαμε εξαιρετική άμυνα»

Κάτας: «Παίξαμε εξαιρετική άμυνα»

masterchef

MasterChef 5 Spoiler 20/5: Έξι ψάχνουν το ταίρι τους